Οι μείζονες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον κλάδο των αερομεταφορών της Ευρώπης, το Brexit και οι επιπτώσεις του στον κλάδο, ο τρόπος που η τρομοκρατία επηρεάζει την τουριστική ανάπτυξη και την αυξανόμενη κυριαρχία των λεγόμενων low-cost αερομεταφορέων στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι τα θέματα της ατζέντας των ηγετών της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας.

Δίνουν αύριο ραντεβού στο Μπιλμπάο στην Ισπανία στην 13η συνάντηση τους Hosting Routes Europe 2018 με θέμα το σχεδιασμό και τη διαπραγμάτευση νέων αεροπορικών υπηρεσιών στην Ευρώπη.

Η φετινή εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Βασκαικής Κυβέρνησης, του δημοτικού συμβουλίου του Μπιλμπάο και του αεροδρομίου Aena και αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 1.200 αντιπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, αεροδρομίων και τουριστικών αρχών από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν σε πάνω από 4500 συναντήσεις.

Μεταξύ των μεταφορέων περιλαμβάνονται κάποιες από τις μεγαλύτερες αεροπορικές παγκοσμίως όπως η Vueling Airlines (επίσημος μεταφορέας για την εκδήλωση),η easyJet, η Lufthansa Group, η Νorwegian, η Qatar Airways, η Wizz Air, η Delta Air Lines και η China Southern Airlines.

Μεταξύ των κορυφαίων ομιλητών, Alex Cruz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways, Jochen Schnadt, Εμπορικός Διευθυντής της bmi Regional, Gordon Dewar, Διευθύνων Σύμβουλος στο Αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, Rafael Schvartzman, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), Maribel Rodriguez, Περιφερειακή Διευθυντρια της LATAM στην Ευρώπη καθώς και εκπροσώπους του Παγκόσμιου Συμβούλιου Τουρισμού.

“Δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε την εναέρια συνδεσιμότητα τόσο στο Μπιλμπάο όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βάσκων, προκειμένου να υποστηρίξουμε τους ταχέως αναπτυσσόμενους τουριστικούς και βιομηχανικούς τομείς”, δήλωσε ο Steven Small, Διευθύνων Σύμβουλος της Routes.

Ο Alfredo Retortillo, Υπουργός Τουρισμού, Εμπορίου και Κατανάλωσης της Βασκικής Κυβέρνησης, δήλωσε πως η Hosting Routes Europe 2018 στο Μπιλμπάο είναι μια ευκαιρία ανάδειξης της περιοχής, ενώ ο Arantxa Tapia, Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Υποδομών ανέφερε πως η συνάντηση όχι μόνο προωθεί τον τουρισμό αλλά δείχνει στους εκπροσώπους των αεροπορικών που ακριβώς πετούν οι πελάτες τους και ποιες είναι οι δυνατότητες των υποδομών του τόπου.

Τέλος ο Juan Mari Aburto, δήμαρχος του Μπιλμπάο καλωσόρισε το γεγονός λέγοντας πως αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης και βελτίωσης της σύνδεσης του Μπιλμπάο με όλο τον κόσμο.