Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM θέλουν να εφαρμόσει η Ευρώπη νέους περιορισμούς στις πτήσεις που φτάνουν από την Κίνα λόγω του κύματος μολύνσεων Covid, που έχει ξεσπάσει στην ασιατική χώρα.

Μέχρι στιγμής, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιβάλλει υποχρέωση αρνητικού τεστ για ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα, αλλά η Ολλανδία δεν έχει ενταχθεί σε αυτές.
Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) θα συζητήσουν ξανά μια κοινή προσέγγιση αύριο Τετάρτη 4 Ιανουαρίου.

Η KLM πετά πλέον στην Κίνα τρεις φορές την εβδομάδα και αυτό θα αυξηθεί σε έξι φορές την εβδομάδα στο τέλος Ιανουαρίου.

«Είναι πολύ περίεργο που δεν έχει πάρει μέτρα η κυβέρνηση», είπε η Ingrid Brama του σωματείου VNC, το οποίο εκπροσωπεί τα μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών.

Η Ingrid Brama πιστεύει ότι η Ολλανδία έχει ήδη χάσει τον χρόνο να εφαρμόσει μια εσωτερική προσέγγιση και τώρα πρέπει να βασιστεί σε «μία κατευθυντήρια γραμμή από την Ευρώπη».

Το VNC θέλει οι ταξιδιώτες από την Κίνα να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ. Εάν το τεστ είναι θετικό, θα πρέπει να απομονωθούν και να μην τους επιτραπεί να πετάξουν.

«Πιστεύουμε ότι ο λαός μας πρέπει να προστατεύεται», τόνισε η Ingrid Brama.

Με τα παραπάνω συμφωνεί και ο Reinier Castelein, πρόεδρος του εργατικού σωματείου De Unie.

Όπως είπε «οι άνθρωποι ανησυχούν. Για παράδειγμα, οι υπάλληλοι της KLM, δεν αισθάνονται ασφαλείς επειδή έρχονται και σε επαφή με μέλη της οικογένειας τους».

Σύμφωνα με τον Reinier Castelein, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική που θα ισχύει για όλες τις αεροπορικές εταιρείες.

«Πρέπει να υπάρχουν ίσοι όροι ανταγωνισμού στην Ευρώπη», υπογραμμίζει, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ληφθούν καλά μελετημένα μέτρα.