Η Ειρήνη Γεωργουδιού, με το πιάτο «12 Elements», είναι η σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019. To «12 Elements» πιάτο αποτελείται από 12 υλικά της Δωδεκανήσου.

Το διαγωνισμός για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νέου Σεφ 2019 θα φιλοξενηθεί από το Νότιο Αιγαίο την Ευρωπαϊκή Περιοχή Γαστρονομίας 2019 στην Ρόδο 23-24 Οκτωβρίου 2019.
Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”, που πέτυχε τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού στο Νότιο Αιγαίο.

Με πηγή έμπνευσης την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Δωδεκανήσου, οι νεαροί σεφ δημιούργησαν στους ημιτελικούς πιάτα με τοπικά προϊόντα. Οι δημιουργικές πινελιές τους, κέντρισαν την κριτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας ήταν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τα πιάτα και οι συμμετοχές στους ημιτελικούς

Οι υποψήφιοι νεαροί σεφ που συμμετείχαν στους ημιτελικούς και στον τελικό που στο ξενοδοχείο Rodos Palace ήταν:

  • Λουκία Μπίμπαση με το πιάτο «Κήπος της Εδέμ
  • Μάνος Πόγιας με το πιάτο «Καινοτομία της κουλουρίας»
  • Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο «12 Elements»
  • Ελευθερία Μαύρου με το πιάτο «Χρυσή Τομή»
  • Ανέστης Γκορόβετσης με το πιάτο « Στεγνά»
  • Μαρία Τσιμισίρη με το πιάτο «Μπαχτσές θάλαττα και μοναδικότητα»
  • Γιάννης Στάλλας με το πιάτο «Παιδικές Αναμνήσεις»
  • Αντώνης Σπάχος με το πιάτο «Γουρουνάκι στο δάσος».

Σε όλα τα πιάτα χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο τοπικά προϊόντα. Οι δημιουργοί τους επένδυσαν στην καινοτόμα προσέγγισης των παραδοσιακών γεύσεων και συνταγών.
Ο κάθε ένας από τους διαγωνιζόμενους έπρεπε να παρουσιάσει την ιστορία που κρυβόταν πίσω από το πιάτο του. Αλλά και τις ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποίησε για να εξελίξει την πρωτότυπη παραδοσιακή συνταγή.