Τη δυναμική να φιλοξενήσει αρκετές ακόμα μεγάλες ευρωπαϊκές και διεθνείς εκδηλώσεις φαίνεται πως έχει η Πάτρα, δείχνοντας ότι ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει και στην τουριστική ανάπτυξη αυτής της πόλης.

Μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, έρχεται ένα ακόμα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας νέων και νεανίδων που θα γίνει στις 26 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου.

Πρόκειται για μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, σε ένα άθλημα ανερχόμενο που βαδίζει ολοένα προς τα μπρος. Η διοργάνωση θα φέρει στην Πάτρα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των ανθρώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, πάνω από 500 επισκέπτες (αθλητές και αποστολές), δίνοντας τα ανάλογα κέρδη στην τοπική οικονομία.

Οι χώρες που μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στην διοργάνωση αυτή είναι 40, θεωρείται όμως σχεδόν βέβαιο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί αφού το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.  Οι αγώνες θα γίνουν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όμως η τελική φάση της διοργάνωσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει αποκομίσει το patrasevents.gr θα πραγματοποιηθεί στο Νότιο Πάρκο.

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος τα πιο ανερχόμενα ονόματα της ευρωπαϊκής τοξοβολίας και είναι σίγουρο ότι το πρωτάθλημα θα τραβήξει τα φώτα των ευρωπαϊκών και πανελλήνιων αθλητικών μέσων που θα έρθουν στην Πάτρα για να καλύψουν το γεγονός. Οι αθλητές, αγόρια και κορίτσια (εφήβων – κορασίδων, νέων – νεανίδων) θα αγωνιστούν σε δύο αγωνίσματα, στο ολυμπιακό και στο σύνθετο τόξο.

Πέρα από τους αγώνες οι διοργανωτές ετοιμάζουν μια σειρά από παράλληλα events και happenings που θα κάνουν το θέμα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Η τελετή έναρξης για παράδειγμα του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου, με τους αθλητές και τις αποστολές να κάνουν παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, γνωστοποιώντας σε όλους το ξεκίνημα των αγώνων.

Προάγγελος της διοργάνωσης θα είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου στην πλατεία Γεωργίου, με τους διοργανωτές να έχουν τοποθετήσει τα “εργαλεία” του αθλήματος της τοξοβολίας στην καρδιά της Πάτρας, δίνοντας την δυνατότητα στους Πατρινούς να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο τόξο, φέρνοντάς τους σε επαφή με αυτό το άγνωστο (για το ευρύ κοινό), αλλά ταυτόχρονα υπέροχο σπορ.

Στις 23 Ιουνίου, σημειώνουμε, είναι η παγκόσμια ολυμπιακή ημέρα και έτσι θα υπάρχει η ανάλογη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πλατεία Γεωργίου και στο κέντρο της Πάτρας, με διάφορες ακόμα εκδηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι οι αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τοξοβολίας είναι αρκετά σημαντικοί, αφού αποτελούν συν τοις άλλοις μια από τις δοκιμασίες που θα έχουν οι αθλητές για να κερδίσουν ένα εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας.

Η διοργάνωση γίνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τοξοβολίας, με την βοήθεια του Δήμου Πατρέων.