Το 93% των κινέζων ταξιδιωτών θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του Long-Haul Travel Sentiment, ενώ σχεδόν 3 στους 5 (58%) ερωτηθέντες από την Κίνα ταξίδεψε ή σχεδιάζει διεθνές ταξίδι μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2018.

Η πλειοψηφία, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι οι επόμενες διακοπές τους στην Ευρώπη θα διαρκέσουν περίπου μία εβδομάδα και θα περιλαμβάνουν επισκέψεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Εκτός από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία και άλλοι προορισμοί όπως η Ολλανδία και η Τσεχία κερδίζουν δημοτικότητα μεταξύ των κινέζων.

Σύμφωνα με τις παγκόσμιες τάσεις των ταξιδιών, το 60% των κινέζων ερωτηθέντων εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για περισσότερες εμπειρίες σχετικές με τη φύση. Ταυτόχρονα, ο πολιτισμός, η ιστορία και τα διάσημα αξιοθέατα της Ευρώπης εξακολουθούν να προσελκύουν πολλούς επισκέπτες από την Κίνα.

Το έντονο ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ευρώπη αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ευημερία των Κινέζων πολιτών, τις βελτιωμένες αεροπορικές συνδέσεις, τα ανταγωνιστικά αεροπορικά εισιτήρια και το άνοιγμα πολλών νέων κέντρων υποβολής αιτήσεων θεώρησης στην Κίνα.

Την αύξηση των κινεζικών ταξιδιωτικών ροών στην Ευρώπη για το άμεσο μέλλον αναμένεται να υποστηρίξουν και οι πρωτοβουλίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της παρουσίας του ευρωπαϊκού τουρισμού στην Κίνα, όπως για παράδειγμα το «2018 Έτος Τουρισμού Ε.Ε.-Κίνας» και «Συνεργασίες στον ευρωπαϊκό τουρισμό».