«Με τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές, ο τουριστικός κόσμος με αγωνία βλέπει να οδηγείται στον αφανισμό. Ως Υπουργός Τουρισμού δεν θα μπορούσα να δεχθώ ποτέ το ΦΠΑ της διανυκτέρευσης των ξενοδοχείων και της εστίασης να πάει από 1η Ιουλίου στο 23%. Δεν θα μπορούσα ποτέ να δεχθώ την κατάργηση του μειωμένου κατά 30% συντελεστή στα νησιά, καθώς η πολυνησιωτικότητα προστατεύεται από το Σύνταγμά μας. Δεν θα μπορούσα ποτέ να οδηγήσω στην εξόντωση και τον αφανισμό όλες αυτές τις τουριστικές επιχειρήσεις που αγωνίζονται καθημερινά να φέρουν έσοδα στην Ελλάδα μέσα από τον τουρισμό.», τόνισε στην ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση σχετικά με τη λήψη απόφασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος  η Έλενα Κουντουρά.

Παράλληλα,υπογράμμισε πως ο ελληνικός τουρισμός είναι ο στυλοβάτης της οικονομίας μας στη συμβολή του ΑΕΠ κατά 20%, με επτακόσιες πενήντα χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Πρέπει να τον θωρακίσουμε, να τον προστατεύσουμε. Είναι γνωστό πως η Ελλάδα στηρίζεται από αυτήν την οικονομία. Δεν χρειάζονται, λοιπόν, σπασμωδικές κινήσεις. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μέτρα στήριξης και όχι από μέτρα εξόντωσης.

Ακόμη,επισήμανε πως τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος μας ικανοποιούν ιδιαίτερα, γιατί έχουμε μια ευλογημένη υπέροχη χώρα και παρόλο τον πόλεμο των δημοσιευμάτων που δεχόμαστε καθημερινά, δεν κατάφεραν να αποθαρρύνουν τα εκατομμύρια των τουριστών που κατακλύζουν κάθε χρόνο τη χώρα μας.

Τέλος, ανέφερε πως η  εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τους πρώτους τέσσερις μήνες, Ιανουαρίου με Απρίλιο, αυξήθηκε κατά 39,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ οι εισπράξεις κατά την ίδια περίοδο, Ιανουάριο με Απρίλιο του 2015, εμφάνισαν αύξηση κατά 14,4%. Παρά, λοιπόν, τα σενάρια τρομοκρατίας, οι τουρίστες μας επιλέγουν Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν Ελλάδα.