Διαμαρτυρία για ενδεχόμενη αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων του νομού Ηρακλείου ,με επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Χαλκιαδάκης προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και κάθε αρμόδιο υπουργό.

Ειδικότερα,στην επιστολή αναφέρεται πως στέλνουν κραυγή αγωνίας για την βιωσιμότητα και το μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού στην πιθανότητα της υπέρμετρης αύξησης  του Φ.Π.Α. από 6,5% στο 23% στα ξενοδοχεία.

Η συγκεκριμένη αύξηση, θα δημιουργήσει μια ακόμα γενιά προβληματικών επιχειρήσεων , με τεράστιες παρενέργειες στην οικονομία  και στην απασχόληση, ενώ παράλληλα θα χαθεί η δυναμική του τουρισμού μας, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Ύστερα από την διαβεβαίωση της κυβέρνησης ,υπογραμμίζεται , ότι οι όποιες φορολογικές αλλαγές θα ισχύσουν από το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, ΟΛΟΙ οι τουριστικοί επιχειρηματίες, κάτω από το βάρος της μείωσης του αριθμού των αφίξεων , αναγκάστηκαν να μειώσουν με προσφορές  τις τιμές τους , προκειμένου να βοηθήσουν στην  αύξηση ξένων επισκεπτών στην χώρα μας.

Εάν οι παραπάνω φημολογίες επιβεβαιωθούν,καταλήγει η ανακοίνωση , είναι υποχρεωμένοι εκ των νέων οικονομικών αποτελεσμάτων που θα διαμορφωθούν , να ακολουθήσουν τον ένα και μοναδικό δρόμο : ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ .