Πιλοτικό πρόγραμμα για την προσέλκυση τουριστών τον Οκτώβριο  στην Πιερία τίθεται σε εφαρμογή από την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας. Πρόκειται για το πρόγραμμα “Εκπτωτική Κάρτα Οκτωβρίου – Πρόγραμμα προσέλκυσης τουριστών τον Οκτώβριο”, το οποίο περιλαμβάνει εκπτώσεις σε ξενοδοχεία και καταστήματα.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας σε τουρίστες οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή τον Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο προσφέρθηκε μέσω της ρεσεψιόν των 30 ξενοδοχείων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, την εκπτωτική κάρτα με την οποία ο τουρίστας που θα επιλέξει να επισκεφθεί και τον Οκτώβριο θα έχει:

• Έκπτωση στα ξενοδοχεία που συμμετέχουν
• Εκπτώσεις στα καταστήματα τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ανάλογα με το τι ποσοστό έχει δηλώσει ο κάθε συμβαλλόμενος επιχειρηματίας.
Ο τουρίστας κάτοχος της κάρτας ενημερώθηκε για το ποιες επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα και πως, μέσω του site , paralia.gr.
Η ενέργεια αυτή ανέδειξε τη διάθεση για συλλογικό σχεδιασμό σε επίπεδο τοπικής τουριστικής πολιτικής, είχε μηδαμινό ως ελάχιστο κόστος για τα μέλη που συμμετείχαν και προώθησε τον προορισμό “Παραλία”, ένα από τους πλέον καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς σε επίπεδο χώρας.