Η easyJet και η Rolls-Royce επιβεβαίωσαν ότι θα εργαστούν από κοινού για την έρευνα σε λύσεις βιωσιμότητας σε ολόκληρη τη βιομηχανία για εμπορικά αεροσκάφη.

Η μελέτη, η οποία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022 και θα διαρκέσει έως και δύο χρόνια, θα επιδιώξει να διερευνήσει εναλλακτικές λύσεις ενέργειας και ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα και μηδενικών εκπομπών και την εφαρμογή τους για αεροσκάφη.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει ανάλυση ευρύτερων στοιχείων της αεροπορικής ενέργειας και του επιχειρησιακού οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής καυσίμου, της μεταφοράς, της αποθήκευσης και του χειρισμού.

Η αεροπορική εταιρεία και ο παγκόσμιος κορυφαίος κατασκευαστής κινητήρων συνεργάζονται για να αναπτύξουν περαιτέρω τη γνώση αυτών των θεμάτων σε σχέση τόσο με τα ηλεκτρικά συστήματα όσο και με τα συστήματα ισχύος με βάση το υδρογόνο.

Για περαιτέρω πληροφόρηση και κατανόηση, και οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να εμπλέξουν ένα ευρύ φάσμα εμπειρογνωμοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων ενέργειας, των αεροδρομίων και των ρυθμιστικών αρχών ασφάλειας της αεροπορίας.

Ο Ντέιβιντ Μόργκαν, Διευθυντής Επιχειρήσεων Πτήσεων της easyJet, δήλωσε:

«Η easyJet παραμένει απόλυτα αφοσιωμένη στις βιώσιμες πτήσεις και ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία είναι βασικός μοχλός για την επίτευξη των στόχων μας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Οι ανατρεπτικές τεχνολογίες όπως η ηλεκτρική και η πρόωση υδρογόνου δείχνουν μεγάλες δυνατότητες για αεροπορικές εταιρείες μικρών αποστάσεων όπως η easyJet και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Rolls-Royce για να υποστηρίξουμε την ωρίμανση αυτής της τεχνολογίας όσο το δυνατόν νωρίτερα».

Ο Jason Ash, Επικεφαλής Ανάπτυξης Προϊόντων Rolls-Royce, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι τα Sustainable Aviation Fuels παρέχουν ήδη μια λύση drop-in και έτσι θα έχουν τον πιο ισχυρό αντίκτυπο στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες αερομεταφορές και στην επίτευξη του Net Zero έως το 2050. Αλλά θέλουμε επίσης να κατανοήσουμε καλύτερα άλλες μορφές πρόωσης, ενέργειας και ισχύος και τα πιθανά οφέλη τους μαζί με τις προκλήσεις στη λειτουργία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την easyJet για να αυξήσουμε την κατανόησή μας σε αυτούς τους τομείς».