Ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να δημιουργήσουν όσοι εργάζονται απομακρυσμένα. Αυτό αναφέρει σε έρευνά της η American Express δια στόματος του CEO της εταιρείας, Steve Squeri.

«Θα πραγματοποιηθούν περισσότερα εσωτερικά ταξίδια όπου συνάδελφοι και υπάλληλοι θα έρθουν στα κεντρικά γραφεία για να είναι με την ομάδα τους για λίγες μέρες. Και μπορεί να το κάνουν πολλές φορές το χρόνο. Οπότε πιστεύω ότι αυτό το μέρος των επαγγελματικών ταξιδιών θα είναι ένα νέο κομμάτι».

Τα ταξίδια ανέκαμψαν γρηγορότερα από το αναμενόμενο φέτος, κάτι που οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αναμένουν ότι θα συμβάλει στην αντιστάθμιση του υψηλότερου κόστους σε πράγματα όπως τα καύσιμα αεροσκαφών.

Οι ταξιδιώτες ξόδεψαν 6,6 δισ. δολάρια για αεροπορικά εισιτήρια τον περασμένο μήνα σε ιστότοπους των αερομεταφορέων.

Ο Squeri είπε ότι η American Express σημείωσε αύξηση στα ταξίδια αναψυχής τους τελευταίους μήνες.

«Βρισκόμαστε στο 80% συνολικά (ταξίδια και έξοδα) το τέταρτο τρίμηνο με τους καταναλωτές να ξεπερνούν το 100% από τα επίπεδα του 2019.

Ο Squeri ανέφερε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν επηρέασε πραγματικά» τον όγκο ταξιδιών για την American Express.

Τέλος, η εταιρεία πληρωμών ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία στις 6 Μαρτίου, καθιστώντας μια από τις εκατοντάδες άλλες εταιρείες που δεσμεύτηκαν επίσης να αναστείλουν ή να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.