Κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2021, η Air France KLM συνέχισε να επηρεάζεται αρνητικά από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Το πρώτο τρίμηνο του 2021, ο Όμιλος σημείωσε καθαρή ζημιά 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, λειτουργική ζημιά 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και έσοδα μειωμένα 56,9% σε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το κλειδί για τη μείωση των ταξιδιωτικών περιορισμών και το άνοιγμα των συνόρων είναι η ταχεία ανάπτυξη εμβολιασμού ευρείας κλίμακας. Στις ΗΠΑ, η εγχώρια ζήτηση ανακάμπτει γρήγορα λόγω της ταχύτητας της διαδικασίας εμβολιασμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος αναμένει χωρητικότητα σε διαθέσιμα καθίσματα χιλιομέτρων περίπου 50% για την Air France-KLM το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το 2019 για τη δραστηριότητα επιβατών του δικτύου.

Κατά το δεύτερο μισό του δεύτερου τριμήνου, ο Όμιλος θα αυξήσει σταδιακά την ικανότητα δεδομένου του εμβολιασμού στην Ευρώπη. Για το τρίτο τρίμηνο, ο Όμιλος προβλέπει χωρητικότητα σε δείκτη διαθέσιμων χιλιομέτρων στο εύρος από 55% έως 65% σε σύγκριση με το 2019 για τη δραστηριότητα επιβατών του δικτύου χάρη στην εκτιμώμενη υψηλότερη ζήτηση.

Ο Όμιλος Air France-KLM συνεχίζει να εργάζεται για την ενίσχυση του ισολογισμού του. Επί του παρόντος εξετάζονται πρόσθετα μέτρα μετοχικού κεφαλαίου και οιονεί ιδίων κεφαλαίων.

Έκτακτες αποφάσεις θα παρουσιαστούν στην επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση, με στόχο να δοθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο μεγάλη ευελιξία για την αποκατάσταση των ιδίων κεφαλαίων.