
Οι καταναλωτές μπορεί να χάσουν χρήματα λόγω της έλλειψης σαφήνειας στην ταξιδιωτική ασφάλιση αναφορικά με τους όρους κάλυψης του κορωνοϊού.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Which σε περισσότερους από 2.800 άτομα-πελάτες ταξιδιωτικής ασφάλισης.
Η έλλειψη ξεκάθαρου πλαισίου οφείλεται στην κακή επικοινωνία ορισμένων παρόχων ασφαλιστικών ταξιδιών. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η σύγχυση στους γενικούς όρους όπως «Covid Cover» ή «Enhanced Covid Cover».
Θα κάλυπτε τους καταναλωτές η ταξιδιωτική τους ασφάλιση
- Ποσοστό 50% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα τους κάλυπτε εάν άλλαζαν οι ταξιδιωτικές οδηγίες της κυβέρνησης μετά την κράτηση ενός ταξιδιού.
- Οι άλλοι μισοί (47%) θεωρούν ότι θα τους κάλυπτε σε περίπτωση που τα τοπικά ή εθνικά lockdowns εμπόδιζαν τα ταξίδια.
Παράλληλα ένα 46% πιστεύουν ότι θα τους κάλυπτε εάν η αεροπορική εταιρεία ή η εταιρεία διακοπών τους ανέβαλαν το ταξίδι τους, αλλά δεν θα πρόσφερε επιστροφή χρημάτων σε μετρητά.
Η Which θεωρεί ότι λίγα έχουν αλλάξει για να βελτιώσουν αυτήν την κατάσταση τους τελευταίους μήνες.
Μάλιστα, υπέβαλε αποδεικτικά στοιχεία στο Υπουργείο Μεταφορών καλώντας τους παρόχους ταξιδιωτικών ασφαλίσεων να είναι σαφείς σχετικά με την ορολογία Covid-cover.
Πιστεύει ότι οι πάροχοι πρέπει να παρουσιάζουν με σαφήνεια αυτό που περιλαμβάνεται και εξαιρείται για τον Covid στους ιστότοπούς.