Ο κ. Zurab Pololikashvili, Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), απευθύνθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο αρκετών συναντήσεων υψηλού επιπέδου που αποσκοπούν στην τοποθέτηση του τουρισμού στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως η Ευρώπη φιλοξενεί διεθνείς τουριστικούς ηγέτες όπως η Γαλλία, η Ισπανία ή η Ιταλία, καθώς και οι κορυφαίες εξερχόμενες αγορές, όπως η Γερμανία.

Για να σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας εντολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γενικός Γραμματέας Zurab Pololikashvili βρέθηκε στις Βρυξέλλες για μια σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου. Σε πρώτο επίπεδο, ο επικεφαλής του οργανισμού τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών συναντήθηκε με την Elisa Ferreira, τη νέο Επίτροπο αρμόδια για τη συνοχή και τις μεταρρυθμίσεις.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στο να καταστεί ο τουρισμός κεντρικό μέρος της ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στο δυναμικό του τομέα , να συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας και στην επίτευξη των φιλόδοξων κλιματικών στόχων που τέθηκαν στη νέα Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Ταυτόχρονα, καθώς το UNWTO γιορτάζει το Έτος Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζεται επίσης ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο τομέας στην αναζωογόνηση και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στις αγροτικές κοινότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη.