Οι τουρίστες θα μπορούν να απαιτήσουν την επιστροφή ΦΠΑ για αγαθά που αγοράζονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) από το τέλος του έτους.

Το υπουργικό συμβούλιο των ΗΑΕ ενέκρινε σήμερα το σχέδιο για τη δημιουργία συστήματος επιστροφής χρημάτων για τουρίστες, μία κίνηση που στόχο έχει την ενίσχυση της ανάπτυξης του τουριστικού τομέα.

“Η ανακοίνωση του μέτρου επιστροφής ΦΠΑ είναι μεγάλη είδηση ​​για όσους σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο εξαιρετικό μας εμιράτο, δήλωσε ο σουλτάνος ​​Al Mutawa Al Dhaheri, εκτελεστικός διευθυντής στο Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού – Αμπού Ντάμπι.

Οι μελλοντικοί επισκέπτες θα αισθανθούν τον άμεσο αντίκτυπο αυτής της απόφασης στους ταξιδιωτικούς προϋπολογισμούς τους, που σημαίνει ότι μπορούν να παραμείνουν περισσότερο στην περιοχή μας”.

Το σύστημα θα εφαρμοστεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2018 σε συνεργασία με μια διεθνή εξειδικευμένη εταιρεία στις υπηρεσίες ανάκτησης φόρων.

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να λαμβάνουν επιστροφές ΦΠΑ για αγορές που πραγματοποιούνται σε καταστήματα λιανικής από καθορισμένα σημεία.

Ακόμα δεν είναι σαφές πού θα είναι τα σημεία επιστροφής χρημάτων, αλλά σε χώρες με καθιερωμένα φορολογικά συστήματα, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκονται συνήθως στα αεροδρόμια.