Ο Υπουργός Επικρατείας και ΜΜΕ των ΗΑΕ Δρ Ahmad Belhoul Al Falasi συναντήθηκε με τον Ισραηλινό Υπουργό Τουρισμού Yoel Razvozov στα εγκαίνια του Ισραηλινού Περιπτέρου στο Expo 2020 Dubai για να αναθεωρήσει την οικονομική συνεργασία και την αύξηση των απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι υπουργοί συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικών ευκαιριών σε τομείς προτεραιότητας, επιτάχυνση των εμπορικών ανταλλαγών εκτός πετρελαίου και διαφοροποίηση των διμερών επενδύσεων στη φάση μετά την πανδημία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Emirates WAM.

“Οι σχέσεις ΗΑΕ-Ισραήλ αυξάνονται σταθερά και είμαστε αποφασισμένοι να τις αναπτύξουμε περαιτέρω”, δήλωσε ο Al Falasi, σημειώνοντας ότι το Expo 2020 Dubai αντιπροσωπεύει μια πολύτιμη ευκαιρία για τις ισραηλινές επιχειρήσεις να συνάψουν συμφωνίες.

«Τα τουριστικά και ξενοδοχειακά καταστήματα των ΗΑΕ έχουν εξασφαλίσει υψηλά ποσοστά πληρότητας κατά την τελευταία περίοδο, ξεπερνώντας τους 10 από τους πιο τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο», είπε ο υπουργός.

Ο Ισραηλινός υπουργός δήλωσε: «Στην πρώτη επέτειο της υπογραφής της ειρηνευτικής συμφωνίας, επιβεβαιώνουμε την επιτυχία που επιτεύχθηκε την τελευταία περίοδο από τα δύο έθνη ειδικά σε επίπεδο τουρισμού».

«Παρά τους περιορισμούς μετακίνησης που σχετίζονται με την πανδημία, οι τουριστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο εθνών γνώρισαν σημαντική δυναμική, με περίπου 250.000 Ισραηλινούς τουρίστες να έχουν επισκεφθεί τα ΗΑΕ. Και αναμένουμε ότι η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα », δήλωσε ο Razvozov, σημειώνοντας ότι ο τουριστικός τομέας αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.