Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν ξεκινήσει ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό το 2031 με σκοπό να αυξήσει την τουριστική συνεισφορά στο εθνικό ΑΕΠ έως και 122 δις δολάρια ετησίως. Το σχέδιο για τον τουριστικό τομέα των ΗΑΕ, προβλέπει:

  • Ετήσια αύξηση 7,4 δις δολαρίων.
  • Προσέλκυση σε νέες επενδύσεις 27,2 δις δολαρίων.
  • 40 εκατομμύρια επισκέπτες σε ξενοδοχεία έως το 2031.

Η νέα στρατηγική περιλαμβάνει 25 πρωτοβουλίες και κατευθυντήριες γραμμές για τη στήριξη της ανάπτυξης του τουριστικού τομέα στη χώρα.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, με την επιστροφή των τουριστικών ροών, τα έσοδα από τον τουρισμό των ΗΑΕ ξεπέρασαν τα 5 δις δολάρια.

«Ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για τη διαφοροποίηση της οικονομίας μας και την αύξηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας των Εμιράτων, δήλωσε ο Mohammed bin Rashid Al Maktoum, πρωθυπουργός την ΗΑΕ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2022, τα τοπικά αεροδρόμια διακίνησαν 22 εκατομμύρια επιβάτες.
Στόχος μας είναι η τουριστική συνεισφορά στο ΑΕΠ να φτάσει τα 122 δισεκατομμύρια δολάρια το 2031».

Αρκετές ομοσπονδιακές και τοπικές τουριστικές αρχές, εθνικές αεροπορικές εταιρείες, διεθνείς οργανισμοί και εταιρείες θα συνεργαστούν για να ενισχύσουν την ενιαία τουριστική ταυτότητα και να υποστηρίξουν το ολοκληρωμένο και ενοποιημένο τουριστικό οικοσύστημα της χώρας, προκειμένου να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία σε τουρίστες από όλο τον κόσμο.