Για την Ascott το 2019 ήταν ένα έτος άνευ προηγουμένου ανάπτυξης που τροφοδοτήθηκε από νέα ανοίγματα ακινήτων στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Τουρκία και το Καζακστάν.
Πρόκειται για ένα ακόμα ένα ρεκόρ ανάπτυξης για την Ascott που ενισχύθηκε από συμφωνίες επέκτασης σε νέες και εδραιωμένες αγορές. Μέχρι σήμερα, η Ascott διαθέτει 3.479 μονάδες (συμπεριλαμβανομένων μονάδων υπό ανάπτυξη) στην περιοχή, που αντιπροσωπεύουν 25 ακίνητα, σε 8 χώρες σε 11 πόλεις.
Ο όμιλος προώθησε φιλόδοξα σχέδια επέκτασης στη Σαουδική Αραβία, υπογράφοντας ένα συμβόλαιο διαχείρισης τον Απρίλιο για να ανοίξει το Citadines Al Aziziyah Al Khobar με 92 μονάδες. Το ακίνητο πρόκειται να ανοίξει στα τέλη του 2021 και θα είναι η όγδοη ιδιοκτησία της Ascott στο βασίλειο και η τρίτη στην στρατηγική πόλη της Ανατολικής Επαρχίας Αλ Κομπάρ.
Η Ascott υπέγραψε επιπλέον 561 μονάδες σε τέσσερα ακίνητα. Τα Ascott Riviera Golf Abidjan (Ακτή Ελεφαντοστού), Somerset Kilimani Ναϊρόμπι (Κένυα) και Somerset City Centre Atyrau (Καζακστάν).
Η Σαουδική Αραβία παραμένει ένα σημαντικό σημείο εστίασης με περαιτέρω ανοίγματα στον αγωγό πέρα ​​από το βασίλειο.
Τα Somerset Downtown Al Khobar, Citadines Abha και Ascott Villas Riyadh πρόκειται να ανοίξουν το 4ο τρίμηνο του 2020.

Το 2019 είδε τον όμιλο να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο του στην κερδοφόρα αγορά της Κεντρικής Ασίας με το Somerset City Centre Atyrau, την πρώτη ιδιοκτησία Ascott στη Δημοκρατία του Καζακστάν. Το ακίνητο 139 μονάδων πρόκειται να ανοίξει το πρώτο εξάμηνο του 2020. Όπως αναμένεται θα συμβάλει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης καταλυμάτων σε διεθνές επίπεδο σε έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς κόμβους του Καζακστάν.
Ο όμιλος ισχυροποιεί την υπάρχουσα παρουσία του σε βασικές περιφερειακές αγορές, με τα προβλεπόμενα για το 2020 ανοίγματα για τα ΗΑΕ (Citadines Culture Village Dubai), το Ομάν (Citadines Al Gubrah Muscat) και την Τουρκία (Citadines Maslak Istanbul).

Το 2019 ήταν ένα εντυπωσιακό έτος για την αναγνώριση της Ascott στην παγκόσμια βιομηχανία. Στα περίφημα 2019 World Travel Awards σάρωσε με 22 διεθνή βραβεία.
“Καθώς το τέλος του έτους τελειώνει, η Ascott γιορτάζει έναν πρωτοφανή 12μηνο ανάπτυξης και ευημερίας, δήλωσε ο Vincent Miccolis, περιφερειακός της Ascott για τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Τουρκία και την Ινδία.
Ο στόχος μας για το 2020 είναι να συνεχίσουμε αυτή την εξαιρετική δυναμική ανάπτυξης με κεντρική εστίαση στην περιοχή Mena και Τουρκία, ώστε να επιτύχουμε τον παγκόσμιο στόχο μας για 160.000 μονάδες έως το 2023”.