Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για την πρωτοβουλία της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. να ενισχύσει 121 οικογένειες που ζουν σε πυρόπληκτες περιοχές του δήμου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Αννας, καθώς και για τη σημασία της ανακύκλωσης μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98.9, o Ηλίας Δημητριάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φορέα ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε.

«Εκδώσαμε κάποιες προπληρωμένες κάρτες της τάξης των 300 ευρώ ανά οικογένεια για να ενισχύσουμε τις πυρόπληκτες οικογένειες στον δήμο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Αννας. Σκοπός ήταν και είναι να βοηθήσουμε αυτές της οικογένειες, αλλά και να κινητοποιήσουμε και ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να βοηθήσουν όπως μπορούν», επισημαίνει ο Ηλίας Δημητριάδης.

«Είμαστε ο φορέας ο οποίος ουσιαστικά υποστηρίζει, οργανώνει, ενημερώνει, ευαισθητοποιεί σε όλη αυτή τη διαδικασία της ανακύκλωσης των μπαζών, τα απόβλητα δηλαδή που προκύπτουν από τα τεχνικά έργα, είτε αυτά είναι ιδιωτικού χαρακτήρα, είτε είναι δημόσιου χαρακτήρα. Υποχρέωση καθενός από εμάς όταν θέλουμε να κατασκευάσουμε ή να κατεδαφίσουμε είναι να κάνουμε μία σύμβαση με ένα τέτοιο σύστημα, όπως είναι η ΑΝΑΚΕΜ, και να συμπληρώνουμε ένα waste management plan, ένα σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, που θα λέει τι ποσότητα και τι είδος μπαζών παράγουμε. Αυτά τα οδηγούμε σε μια μονάδα ανακύκλωσης, εκεί κόβονται τα παραστατικά, πληρώνουμε το τιμολόγιο της ανακύκλωσης και εκδίδεται η βεβαίωση, τη οποία θα χρειαστούμε αργότερα στην Υπηρεσία Δόμησης που βγάλαμε την άδειά μας για να κλείσει το έργο μας», τονίζει ο επικεφαλής της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε.

«Ο κόσμος συμμετέχει στις διαδικασίες της ανακύκλωσης και συνεχίζω και θα το λέω πάντα. Χωρίς τον κόσμο, χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου, την κατανόηση και τη συνειδητή συμμετοχή του κόσμου δεν υπάρχει ανακύκλωση», συμπληρώνει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/ilias-dimitriadis-ston-chari