Η πρώτη φάση του ηλεκτρονικού συστήματος θεωρήσεων βίζας θα τεθεί σε εφαρμογή έως το τέλος Μαρτίου 2019 ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών της Νότιας Αφρικής.

Σύμφωνα με την έκθεση Business Tech, η ηλεκτρονική διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων βίζας και η λήψη βιομετρικών στοιχείων των αιτούντων τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό, θα διευκολύνει τους τουρίστες να εισέλθουν στη Νότιο Αφρική.

“Οι ηλεκτρονικές θεωρήσεις βίζας θα ενισχύσουν την τουριστική βιομηχανία μειώνοντας τους χρόνους ανάληψης για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των αιτούντων”, αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης.

“Το σημαντικότερο είναι ότι οι βελτιωμένες αφίξεις τουριστών θα διευκολύνουν την αύξηση της απασχόλησης στη βιομηχανία, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια εργασίας για 1,4 εκατομμύρια νοτιοαφρικανούς που ήδη εργάζονται στον τουριστικό κλάδο”, συμπληρώνουν.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC), η εφαρμογή της βιομετρικής τεχνολογίας για τη διευκόλυνση των ασφαλών συνόρων αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού το 2018.