Ημερίδα με θέμα “Προστασία και διαχείριση της Νήσου Χρυσής”, διοργανώνει αύριο Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 ο δήμος Ιεράπετρας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 10:30.

Καλεσμένοι, ειδικοί σε περιβαλλοντικά θέματα, τα οποία θα εξειδικεύσουν ο καθ’ εις στον τομέα του. Το μέγα ερώτημα όμως είναι εάν πραγματικά ο δήμος Ιεράπετρας, επιθυμεί να λάβει μέτρα προστασίας για τη Χρυσή, ή απλά η ημερίδα θα αποτελέσει προκαταβολικό συγχωροχάρτι για όσα όμορφα θα συμβούν και φέτος.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας για τη Χρυσή έχει ως εξής :
Καλωσόρισμα της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Ρουμελιωτάκη · Σκυβάλου Μαρίας.
Χαιρετισμός του Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδοσίου Καλαντζάκη
Το θεσμικό πλαίσιο προστασίας και η αξία του οικοσυστήματος της Νήσου Χρυσής, Δρ. Παναγιώτης Γεωργιακάκης Περιβαλλοντικής Βιολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης -Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Νήσου Χρυσής. Τι πρέπει να γίνει από την τρέχουσα τουριστική περίοδο. Μιχάλης Δρεττάκης MSc Βιολόγος- Ορνιθολόγος. Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Η βιοκοινότητα του Juniperus macrocarpa της Νήσου Χρυσής Ιεράπετρας. Οι εχθροί των κέδρων και η μοναδικότητα τους. Δρ. Πόνος Β. Πετράκης, Εντομολόγος – Βιολόγος Εργαστήριο Εντομολογίας, Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Στόχος της ημερίδας, κατά τον δήμο Ιεράπετρας, είναι η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων αναφορικά με τα μέτρα, την προστασία και τη σωστή διαχείριση της Νήσου Χρυσής.