Για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην τουριστική βιομηχανία ο κορωνοϊός, εν όψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους στην Κέρκυρα οι φορείς τουρισμού και η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού.

“Σε γενικές γραμμές σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται πανικός και ιδιαίτερη
ανησυχία εκ του γεγονότος ότι ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει την πόρτα της
γειτονικής χώρας της Ιταλίας , αλλά μόνο σωστή ενημέρωση και προφύλαξη”, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας.
Στην συνάντηση έγινε μια ενδελεχής και λεπτομερής ενημέρωση από τον επιστημονικό
σύμβουλο της Π.Ι.Ν. κ. Μηλιό Γιώργο, Γενικό Ιατρό. Ξενοδόχοι και τουριστικοί φορείς ενημερώθηκαν για την κατάσταση ετοιμότητας που υπάρχει σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Κυβέρνησης στις πύλες εισόδου του νησιού, αλλά και την ετοιμότητα του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κέρκυρας καθώς και για τα προληπτικά μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Εν’ όψη της τουριστικής περιόδου, σύντομα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα για το ζήτημα αυτό στο Επιμελητήριο, ανοικτή σε όλους τους επαγγελματίες του νησιού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ.κ. Βούλγαρης Χαράλαμπος και Ρόκας Σπυρίδων, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χειρδάρης Νίκος , ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ένωσης Εστίασης κ.κ. Βεργέτης Νίκος και Βλάχος Γιάννης, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Μικάλεφ Σπύρος και οι κ.κ Διαβάτης Τάσος εκ μέρους της AOCTA και Μπαλανίκας
Τάσος εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων.