Στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Τ.Π.&Δ. e-Loans, αλλά και στα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εστιάσει η ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνουν το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στις 14 Δεκεμβρίου 2023, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 και Πειραιώς, Αθήνα) και ώρες 11.15-15.30.

Οι διοργανωτές, λόγω της άμεσης χρησιμότητας του νέου αυτού ψηφιακού εργαλείου, απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να συμμετάσχουν στη χρήσιμη αυτή ενημερωτική εκδήλωση, είτε με φυσική, είτε με διαδικτυακή παρουσία.

Ειδικότερα, η e-Loans, ως μία πύλη άμεσης παρακολούθησης και επικοινωνίας με το Τ.Π.&Δ., θα διευκολύνει ιδιαίτερα τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων στην παρακολούθηση της ροής των προγραμμάτων που χρηματοδοτεί το Ταμείο. Έρχεται σε μια περίοδο, κατά την οποία η χρηματοδότηση βιώσιμων έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω Τ.Π.&Δ. αυξάνεται σημαντικά, αντικατοπτρίζοντας υπάρχουσες ανάγκες, αλλά και διαθέσιμες χρηματοδοτικές λύσεις.

Χαιρετισμοί

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.
Από πλευράς διοργανωτών, χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι κύριοι Δημήτρης Σταμάτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, Κυριάκος Κακουρής, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η κυρία Χριστίνα Γιοβάνη, Αναπληρώτρια Πρόεδρος Δ.Σ. Τ.Π&Δ. και ο κ. Ιωάννης Καλτσάς, Διευθυντής Χρηματοδοτήσεων Ελλάδας και Κύπρου της ΕΤΕπ.
Χαιρετισμούς εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα απευθύνουν ο κ. Παύλος Καμάρας, Πρόεδρος Ένωσης Δημάρχων Αττικής και Υπεύθυνος Προγραμμάτων Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων – ΣΒΑΠ και ο κ. Μιχάλης Χρηστάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ομιλητές

Η ημερίδα, κατά τη διάρκεια της πρώτης ενότητας, θα εστιάσει αφενός στα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει το Τ.Π.&Δ. προς τους δικαιούμενους φορείς και αφετέρου στις δράσεις εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των μηχανογραφικών υποδομών του.
Σε αυτά τα θέματα θα αναφερθούν η κυρία Δήμητρα Ασημάκη, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης του Τ.Π.&Δ., ο κ. Ιωάννης Μπουζόπουλος, Financial Instruments Advisor της ETEπ, ο κ. Γεώργιος Κουλτούκης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δανείων Τ.Ν.&Π.Α. Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Τ.Π.&Δ. και ο κ. Ελευθέριος Παπαβασιλόπουλος, Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής, Υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ενότητας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης για τη χρήση της e-Loans στο πλαίσιο ειδικού workshop, αποκομίζοντας μια πρώτη εικόνα και χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής.
Τις σχετικές εξειδικευμένες παρουσιάσεις θα κάνουν ο κ. Θοδωρής Κωνσταντόπουλος, Technology Consulting, Ernst &Υοung και η κυρία Παναγιώτα Στάθη, στέλεχος της Διεύθυνσης Δανείων Τ.Ν.&Π.Α. Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Τ.Π.&Δ.