Η βιομηχανία προορισμού γάμου στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να καταγράφει σταθερή ανάπτυξη με έσοδα σήμερα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) να αναδεικνύονται ως ο κορυφαίος προορισμός για γάμους στην περιοχή.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που ανακοινώθηκαν από τον διοργανωτή διοργάνωσης εκθέσεων QnA International στο Dubai στο πέμπτο ετήσιο Συνέδριο Προγραμματισμού Γάμου (DWP), στο Los Cabos του Μεξικού.

Σύμφωνα με την έρευνα – η οποία διεξήχθη μεταξύ διοργανωτών γάμων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές – η Μέση Ανατολή αντιπροσωπεύει το 5% της παγκόσμιας βιομηχανίας γάμου προορισμού που εκτιμάται στα 90 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα ΗΑΕ να κατατάσσονται στους πέντε κορυφαίους προορισμούς για ζευγάρια στην Ασία , την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Ενώ οι γάμοι-προορισμού στην Ευρώπη και την Αμερική είναι συνήθως μια μικρή και οικεία υπόθεση που δεν συνοδεύεται από περισσότερους από 50-200 επισκέπτες, ο αριθμός των πελατών για γάμους που διοργανώνονται στην Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή κυμαίνεται από 300 έως 1.000 άτομα.

Η έρευνα ρίχνει φως στις συγκεκριμένες τάσεις που διαμορφώνουν τη βιομηχανία γάμου προορισμού στη Μέση Ανατολή, όπως η αυξανόμενη ζήτηση για βιωματικούς γάμους και η στροφή προς την εξατομίκευση των γαμήλιων εορτασμών. Η επιλογή του σωστού χώρου, οι καθυστερήσεις στην επεξεργασία των αιτήσεων χορήγησης θεωρήσεων, η προμήθεια και η έλλειψη έγκαιρης ανταπόκρισης από τους προμηθευτές αναγνωρίστηκαν ως οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές γάμου στην περιοχή.