Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία θα παραμείνουν και φέτος οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές-πηγές τουρισμού για τους προορισμούς της Ασίας & του Ειρηνικού, παρά την άνοδο της Ρωσίας.

Πιο ανλαυτικά, ο αριθμός των ευρωπαίων επισκεπτών στην Ασία-Ειρηνικό θα αυξηθεί κατά 3,5% φέτος, αγγίζοντας τα 67,7 εκατ. αφίξεις, σύμφωνα με προβλέψεις για την επισκεψημότητα της εν λόγω περιοχής από την PATA (Ταξιδιωτική Ένωση Ασίας-Ειρηνικού). Σημειώνεται ωστόσο ότι η PATA συμπεριλαμβάνει και την Αμερική στους προορισμούς της Ασίας-Ειρηνικού.

Ταυτόχρονα, για το 2017 το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά-πηγή τουρισμού για την Ασία-Ειρηνικό, με συνολικά 14,9 εκατ. επισκέπτες. Η Γερμανία θα είναι η δεύτερη με 11,3 μ. και η Γαλλία τρίτη με 7,1 εκατ.

Ωστόσο, η Ρωσία προβλέπεται να παρουσιάσει τη μεγαλύτερη αύξηση, από την άποψη των πραγματικών αριθμών επισκεπτών. Υπολογίζεται ότι 373.000 αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ασία-Ειρηνικό φέτος θα οδηγήσουν το σύνολο της χώρας σε σχεδόν πέντε εκατομμύρια επισκέπτες.