«Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δικαίωμα να χρεώνουν για τις θέσεις που κλείνουν οι επιβάτες, αλλά όλα πρέπει να γίνονται με δίκαιο και διαφανή τρόπο ώστε να μην χωρίζονται επιβάτες όπως οικογένειες ή ζευγάρια που δεν επιλέγουν θέσεις», επισημαίνει η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) ανακοίνωσε διαβούλευση για τις πολιτικές καθημένων των αεροπορικών εταιρειών, μετά από μια έρευνα στην οποία το 18% των επιβατών δήλωσε ότι είχαν χωριστεί στο ταξίδι από τους συντρόφους τους όταν αποφάσισαν να μην πληρώσουν για να καθίσουν μαζί.

Η Ryanair, σύμφωνα με την έρευνα της CAA, ακολουθεί αυτή την πρακτική σε ποσοστό 35% και οι υπεύθυνοι της δηλώνουν ότι “έχουνμε πρόθεση να διευκολύνουμε κάθε πελάτη που θέλει δωρεάν κάθισμα, αλλά είμαστε και υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διευκολύνουμε τους πελάτες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν την αποκλειστική θέση τους. ”

Η CAA αναφέρει ότι οι αεροπορικές εταιρείες σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να χωρίζουν γονείς με παιδιά τα οποία που θα πρέπει να κάθονται στην ίδια σειρά.