Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2017 σημειώθηκαν 23,1 εκατομμύρια επισκέψεις από το εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο σημείωσε αύξηση 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ενώ η δαπάνη επισκεπτών αυξήθηκε κατά £ 872 εκατ. σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατά το τελευταίο έτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η Εθνική Τουριστική Υπηρεσία VisitBritain / VisitEngland ανέφερε ότι για κάθε λίρα που επενδύθηκε στον τουρισμό κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2016-2017, δημιουργήθηκαν 20 επιπλέον δολάρια για την οικονομία.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2017 σημειώθηκαν 23,1 εκατομμύρια επισκέψεις από το εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες σημείωσαν αύξηση 8% σε σχέση με πέρυσι και οι δαπάνες των επισκεπτών αυξήθηκαν κατά 13,3 δισ. λίρες ή 9%.

Για ολόκληρο το 2017, η Visit Britain εκτιμά ότι οι αφίξεις ξένων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθούν κατά 6% στα 39,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες θα αυξηθούν κατά 14% στα £ 25,7 δισ. μέχρι το τέλος του έτους.

“Ο τουρισμός συμβάλλει με δισεκατομμύρια στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, στηρίζει εκατομμύρια θέσεις εργασίας και είναι η ψυχή για πολλές κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα”, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου John Glen.

Είδαμε ρεκόρ εισερχόμενων επισκέψεων αυτό το καλοκαίρι, το οποίο επισφραγίζει την καινοτομία της τουριστικής μας βιομηχανίας και δείχνει ότι οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται για τα αξιοθέατα μας, μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς “.

Ο εισερχόμενος τουρισμός αποδείχθηκε ισχυρός όλο το χρόνο, οδηγούμενος σε μεγάλο βαθμό από τη δραματική πτώση της αξίας της λίρας μετά την ψηφοφορία του Brexit, ιδίως έναντι νομισμάτων όπως το ευρώ και το αμερικανικό δολάριο.

Αλλά και οι Βρετανοί επέλεξαν για διακοπές την χώρα τους.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, οι εγχώριες διακοπές κατά τη διάρκεια μιας νύχτας στην Αγγλία αυξήθηκαν κατά 7%, φθάνοντας στα 20,4 εκατομμύρια, με τους Βρετανούς να ξοδεύουν £ 4,6δις, ποσό αυξημένο κατά 17% – που αντιπροσωπεύει ένα νέο ρεκόρ.