Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μεγάλη άνοδο στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής για διακοπές στο εξωτερικό κατέγραψαν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του βροχερού καιρού.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες αναφέρουν μεγάλη άνοδο στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, με την Advantage Travel Partnership να τονίζει ότι οι κρατήσεις για ταξίδια τον Αύγουστο υπερτριπλασιάστηκαν.

To 18%, μάλιστα, των κρατήσεων τελευταίας στιγμής αφορούν ταξίδια για τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το BBC, πολλές μεγάλες ομάδες ταξιδιωτικών πρακτόρων είδαν τις κρατήσεις να αυξάνονται εν μέσω του βροχερού καιρού.

Η Ένωση Βρετανικών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) τονίζει ότι η χωρητικότητα είναι πολύ περιορισμένη αυτόν τον μήνα, ενώ προτείνει στους ταξιδιώτες να επιλέξουν τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, ακόμη και τον Νοέμβριο για τις διακοπές τους.

Την άνοδο των κρατήσεων επιβεβαίωσε, επίσης, η OnTheBeach, η Jet2 αλλά και το Club Med

«Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου είδαμε τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 146% για τις αναχωρήσεις τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο κ. Nicolas Bresch, MD του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η νότια ακτή της Τουρκίας αποδείχθηκε η πιο δημοφιλής, ακολουθούμενη από το Opio, το θέρετρο της Γαλλικής Ριβιέρα του Club Med και μετά τη Marbella.