Τραγικός είναι ο απολογισμός με μία νεκρή και επτά τραυματίες, για την πτήση της Southwest Airlines Νέα Υόρκη – Ντάλας, η οποία προσγειώθηκε εκτάκτως στη Φιλαδέλφεια λόγω της έκρηξης του κινητήρα του αεροσκάφους.

Το Southwest Boeing 737 ξεκίνησε σταδιακά να χάνει ύψος, όταν μέλη του κινητήρα που εκτινάχθηκε στα 30.000 πόδια χτύπησαν την άτρακτο του αεροπλάνου και έσπασαν ένα παράθυρο με αποτέλεσμα η γρήγορη αλλαγή της πίεσης να τραβήξει βίαια την άτυχη γυναίκα προς το άνοιγμα τραυματίζοντάς τη θανάσιμα.

Οι συνεπιβάτες της γυναίκας προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν με κάθε τρόπο, με ρίσκο και τη δική τους ζωή, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του πληρώματος το οποίο ήταν σε ετοιμότητα.

Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος τόσο η γυναικά αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου εκεί άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με την ομάδα ερευνητών που εξετάζει το ατύχημα έσπασε μία από τις λεπίδες των ανεμιστήρων του κινητήρα κατά τη διάρκεια της πτήσης, λόγω κόπωσης μετάλλου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι ακολούθησε.

Μέχρι σήμερα, η Southwest Airlines δεν έχει υπάρξει ποτέ υπεύθυνη γα το θάνατο ενός επιβάτη και εδώ και 9 χρόνια δεν είχε συμβεί τίποτα παρόμοιο σε κάποια αεροπορική των ΗΠΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών για την Ασφάλεια των Μεταφορών Robert Sumwalt.