Ελέγχους χωρίς να χρειάζεται να βγάλουμε τίποτα από την τσάντα ή την βαλίτσα, όπως για παράδειγμα τον φορητό υπολογιστή, θα εφαρμόσει η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) με την προηγμένη τεχνολογία σάρωσης 3D ακτίνων Χ, δήλωσε ο David Pekoske επικεφαλής της υπηρεσίας στο Κογκρέσο.

Ο David Pekoske ο εκτιμά ότι η νέα τεχνολογία θα εφαρμοστεί σε 145 αεροδρόμια μέχρι το 2019 και ήδη έχουν γίνει οι παραγγελίες για τους πρώτους 200 ​​νέους σαρωτές (θα καλύψουν λιγότερο από το 10% των 2.200 λωρίδων οθόνης στην χώρα) που θα προσφέρουν “τεράστια βελτίωση στους ελέγχους”.

Οι σημερινοί 2D σαρωτές παρέχουν μόνο λίγες εικόνες από ορισμένες γωνίες, ενώ τα νέα μηχανήματα χρησιμοποιούν υπολογιστική τομογραφία (CT) για τη λήψη εκατοντάδων εικόνων ανά δευτερόλεπτο με μια περιστρεφόμενη κάμερα ακτίνων Χ, δημιουργώντας μια διαδραστική εικόνα που μπορεί να περιστραφεί και να αναλυθεί από το προσωπικό ελέγχου.

“Οι επιβάτες δεν θα υποχρεούνται να βγάζουν τόσα πράγματα από τις τσάντες μεταφοράς τους και έτσι ο έλεγχος θα γίνεται πιο γρήγορα και δεν θα υπάρχουν ουρές”, λέει ο επικεφαλής της TSA.