Απαραίτητο και πρώτης γραμμής είναι το προσωπικό στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, στα τελωνεία και στην ασφάλεια των αεροδρομίων στις ΗΠΑ και θα συνεχίσει πληρώνεται κανονικά μετά την κατάρρευση των ομοσπονδιακών κρατών, όπως ανακοινώθηκε.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών, υπεύθυνη για την ασφάλεια αεροδρομίων, απασχολεί περίπου 58.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων το 90% θεωρείται απαραίτητο.

Αν και προσυετεύεται το έργο του μόνιμου προσωπικού, το έργο του εφεδρικού προσωπικού δεν προστατεύεται με τον ίδιο τρόπο.

Στο τουρισμό πρόβλημα φαίνεται ότι πρόκειτα να υπάρξει σε ορισμένα μουσεία καθώς επίσης και στα Εθνικά πάρκα και δρυμούς, το προσωπικό των οποίων θα σταματήσει να πληρώνεται, αφού τα καθήκοντα του χαρακτηρίζονται ως “μη απαραίτητα”.

“Οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του Εθνικού Πάρκου στη Βοστώνη είναι κλειστές”, ανακοινώθηκε ενώ σε μονοπάτια όπως αυτό της Φιλαδέλφεια, οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι:

“Η είσοδος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διακοπής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι στην αποκλειστική ευθύνη του επισκέπτη”.