Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τον χαρακτηρισμό της πανδημίας ως έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία στις 11 Μαΐου.

Σήμερα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσιεύει το Εθνικό Σχέδιο Ετοιμότητας για τον COVID-19 – το οποίο θα επιτρέψει στην Αμερική να προχωρήσει με ασφάλεια, να διατηρήσει και να αξιοποιήσει την πρόοδο που σημείωσε η κυβέρνηση τους τελευταίους 13 μήνες. Αυτό το σχέδιο καθορίζει τον οδικό χάρτη για να βοηθήσει τους Αμερικανούς να καταπολεμήσουν τον COVID-19 στο μέλλον καθώς αρχίζουμε να επιστρέφουμε στη ρουτίνα.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Δημοσίων Υποθέσεων και Πολιτικής της Ένωσης Ταξιδίων των ΗΠΑ, Τόρι Έμερσον Μπαρνς , εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την εισαγωγή του HR 185, ενός νομοσχεδίου για τον τερματισμό της απαίτησης για απόδειξη εμβολιασμού κατά του COVID-19 για διεθνείς επισκέπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες:

«Έχουμε υποστηρίξει εδώ και καιρό την άρση αυτής της απαίτησης και δεν βλέπουμε κανένα λόγο να περιμένουμε μέχρι τη λήξη της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία τον Μάιο — ιδιαίτερα καθώς οι πιθανοί επισκέπτες σχεδιάζουν ταξίδια για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Κάθε μέρα αυτή η πολιτική που παραμένει σε ισχύ ενθαρρύνει ορισμένους ταξιδιώτες να αποφύγουν τις ΗΠΑ, κοστίζοντας μας πολύτιμες δαπάνες επισκεπτών και καθυστερώντας τις προσπάθειές μας να αναζωπυρώσουμε τα εισερχόμενα ταξίδια.

«Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που εξακολουθεί να έχει αυτή την απαίτηση για διεθνείς επισκέπτες όταν δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τη δημόσια υγεία. Ευχαριστούμε τους χορηγούς του νομοσχεδίου για τις προσπάθειές τους να καταργήσουν αυτήν την παρωχημένη πολιτική της εποχής του Covid και να ομαλοποιήσουν τις εισερχόμενες ταξιδιωτικές δραστηριότητες».