Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο καύσωνας, δεν πλήττει τις τελευταίες ημέρες μόνο περιοχές στην νότια Ευρώπη.
Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι φαινόμενο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τα ασυνήθιστα έντονα κύματα καύσωνα αυτή τη στιγμή σε μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ αναγκάζουν τις αεροπορικές εταιρείες να προσαρμόσουν τις λειτουργίες στις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο.

Τα μέτρα που αναγκάζονται να εφαρμόσουν περιλαμβάνουν τη μείωση σε αποσκευές, φορτίο καυσίμων καθώς και σε επιβάτες.

Σύμφωνα με το περιοδικό TIME, τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν την πυκνότητα του αέρα. Εμποδίζουν την απόδοση του κινητήρα και μειώνουν την ποσότητα ανύψωσης που μπορεί να παράγει ένα αεροσκάφος σε οποιαδήποτε δεδομένη ταχύτητα.

Αυτό μεταφράζεται σε αεροπλάνα που πρέπει να μεταφέρουν λιγότερο βάρος κατά την απογείωση και μεγαλύτερες αποστάσεις διαδρόμου προτού μπορέσουν να δημιουργήσουν αρκετή ανύψωση για να κατέβουν από το έδαφος.

Αν και τα αεροπλάνα συνδέονται με εξωτερικές μονάδες ψύξης όταν είναι σταθμευμένα στην πύλη, οι πολύ υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες τα εμποδίζουν να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Στη συνέχεια, καθώς ένα αεροσκάφος κάθεται στο ρελαντί στην άσφαλτο, ο εξωτερικός αέρας συνήθως απορροφάται από τους κινητήρες, ο οποίος ψύχεται κάπως πριν κυκλοφορήσει στην καμπίνα. Ωστόσο, στην υπερβολική ζέστη, αυτό δεν δημιουργεί πάντα άνετες συνθήκες στο εσωτερικό.

Με τις θερμοκρασίες στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ να συνεχίζουν να αγγίζουν υψηλά ρεκόρ, η Allegiant Air με έδρα το Λας Βέγκας ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις πτήσεις εάν οι κλιματικές συνθήκες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ή την άνεση των επιβατών.

Στις 17 Ιουλίου, αρκετοί επιβάτες μιας πτήσης της Delta Air Lines κατέβηκαν οικειοθελώς από ένα αεροπλάνο που είχε προορισμό το Λας Βέγκας στην Ατλάντα, επειδή η υπερβολική εξωτερική ζέστη είχε δημιουργήσει προβλήματα βάρους στο αεροσκάφος.

Η American Airlines λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσει ότι ο ψυχρός αέρας διοχετεύεται σε γέφυρες αεριωθουμένων που συνδέονται με το αεροσκάφος της. Η εταιρεία διεξήγαγε επίσης διαδικασίες έγκαιρης συντήρησης στις βοηθητικές μονάδες ισχύος που ελέγχουν τα ενσωματωμένα συστήματα ενώ οι κινητήρες είναι κλειστοί.