Δυσάρεστες εκλπήξεις για τους ταξιδιώτες και πονοκέφαλος για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, η αύξηση τελών θερέτρου σε καταλύματα στο Λας Βέγκας, τη Χαβάη και τη Φλόριντα, τα οποία δεν συμπεριλαβάνονται στους καταλόγους μια και ανακοινώνεται την τελευταία στιγμή.

Οι ταξιδιώτες που βλέπουν να χρεώνονται οι λογαρσιαμοί τους, θεωρούν αυτές τις χρεώσεις ως μια δυσάρεστη έκπληξη και αρκετοί προσφεύγουν στην δικαιοσύνη.

Οι Wyndham και Marriott εμπλέκονται επί του παρόντος σε δίκες από τους καταναλωτές για τα τέλη θέρετρου τους.

Στο Λας Βέγκας, το Μάρτιο θα αυξηθούν τα τέλη σε τουλάχιστον 10 θέρετρα, όπως Caesars, Nobu και Flamingo. Ο Caesars, για παράδειγμα, θα αυξήσει το τέλος του 11%, από 35 δολλάρια σε 39 δολλάρια ανά διανυκτέρευση.

Στο Oρλάντο, 227 ξενοδοχεία χρεώνουν τέλη θέρετρου, όπως αυτά που ανήκουν στη Disney και στην Loews, ενώ στην περιοχή τα Virgin Hotels είναι από τα ελάχιστα που δεν χρεώνουν τέλη.

Στη Χαβάη, τα τέλη έχουν ήδη ανέβει εδώ και ένα μήνα στο Wailea Resort, στο Hilton Waikoloa Village, το Hilton Hawaiian Village Waikiki Beach Resort και το Courtyard by Marriott Kaua’i.

Η μόνη λύση για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες είναι να ενημερώνουν τους πελάτες ότι πρέπει να πληρώσουν αυτά τα τέλη ξεχωριστά αφού δεν μπορούν να τα συμπεριλάβουν στην τιμή του πακέτου τους.