Η πρώτη προθεσμία συμμόρφωσης για τους εργοδότες, παρέχοντας άδεια στους εργαζόμενους για εμβολιασμό και διασφάλιση ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί φορούν μάσκες, είναι η 5η Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως τις 4 Ιανουαρίου ή να υποβάλονται σε τεστ.

O Ομοσπονδιακός κανόνας που επιβάλλει εμβολιασμούς Covid-19 ή εβδομαδιαία τεστ για εργαζόμενους σε εταιρείες στις ΗΠΑ με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους εκδόθηκε την Πέμπτη.

Η απαίτηση που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (Occupational Safety and Health Administration, OSHA), τίθεται σε ισχύ την Παρασκευή.
Η πρώτη προθεσμία συμμόρφωσης για τους εργοδότες, παρέχοντας άδεια στους εργαζόμενους για εμβολιασμό και διασφάλιση ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί φορούν μάσκες, είναι η 5η Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως τις 4 Ιανουαρίου ή να υποβάλονται σε τεστ.

Η OSHA δικαιολόγησε τον κανόνα, επικαλούμενη τον σοβαρό κίνυδνο που θέτει η παρατεινόμενη πανδημία κορωνοϊού και απαιτεί από τους εργοδότες να αναπτύξουν, να εφαρμόσουν και να επιβάλουν υποχρεωτική πολιτική εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή πολιτική που απαιτεί από τους εργαζόμενους να επιλέξουν είτε να εμβολιαστουν ή να υποβάλονται σε τακτικά τεστ και να φορούν μάσκα στην εργασία.