Ο αριθμός των πτήσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ σήμερα (4 Ιουλίου) αναμένεται να υπερβεί την ίδια ημέρα το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αεροναλυτικών αεροσκαφών Cirium.

Συνολικά 152 υπερατλαντικές πτήσεις έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο για τις ΗΠΑ αυτήν την Ημέρα Ανεξαρτησίας, σε σύγκριση με 145 στις 4 Ιουλίου 2019.

Ο αριθμός είναι επίσης σημαντικά αυξημένος σε σχέση με το σύνολο ΗΒ-ΗΠΑ την Ημέρα της Ανεξαρτησίας το 2022 (126 αναχωρήσεις) και το 2021 (33 αναχωρήσεις).

Η Cirium είπε επίσης ότι 4.658 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο για τις ΗΠΑ τον Ιούλιο, ξεπερνώντας και πάλι τα επίπεδα του 2019, όταν υπήρχαν 4.603 αναχωρήσεις.

Δεν αποτελεί έκπληξη το Χίθροου που έχει τη μερίδα του λέοντος από αυτά (82%), ακολουθούμενο από το Γκάτγουικ (8%), το Εδιμβούργο (5%) και το Μάντσεστερ (4%). Συνολικά εννέα βρετανικά αεροδρόμια θα πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα.

Η Νέα Υόρκη JFK παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός των ΗΠΑ από τακτικές πτήσεις, ακολουθούμενη από το Λος Άντζελες, το Νιούαρκ, τη Βοστώνη και το Σικάγο.

Και όσον αφορά τις επιμέρους αεροπορικές εταιρείες, η British Airways θα εκτελεί το υψηλότερο μερίδιο πτήσεων μεταξύ Η.Β.

Τον Μάιο η Cirium δημοσίευσε ανάλυση που δείχνει ότι η παγκόσμια επιβατική κίνηση αεροπορικών εταιρειών θα μπορούσε να ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 πριν από το τέλος του έτους

Εκείνη την εποχή, ο Rob Morris, παγκόσμιος επικεφαλής συμβούλων στην Ascend by Cirium, δήλωσε ότι τα στοιχεία του Μαρτίου υποδεικνύουν ότι η επιστροφή στην αύξηση της παγκόσμιας κίνησης σε όρους RPK (εσόδων επιβατών χιλιομέτρων) στα επίπεδα πριν από την Covid θα μπορούσε να συμβεί μόλις τον Σεπτέμβριο.