Η American Express Global Business Travel προέτρεψε τη διοίκηση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν να άρει την απαγόρευση των μη απαραίτητων διατλαντικών ταξιδιών.

Οι απεριόριστες αεροπορικές συνδέσεις ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου είναι ζωτικής σημασίας για την αγορά επαγγελματικών ταξιδιών και την οικονομία και με τον Πρόεδρο να μην είναι διατεθειμένος να μειώσει τους περιορισμούς ακόμη, είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις.

“Η παρουσία της παραλλαγής δέλτα στις ΗΠΑ δείχνει ότι η διατήρηση των παρωχημένων, μη συστηματικών περιορισμών από την προηγούμενη διοίκηση είναι αναποτελεσματική. Η απαγόρευση ταξιδιωτών από χώρες με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και μικρό αριθμό περιπτώσεων Covid δεν είναι λογική προσέγγιση », δήλωσε ο Evan Konwiser, EVP Product & Strategy της American Express Global Business Travel.

“Προτρέπουμε τη διοίκηση του Μπάιντεν να ακολουθήσει μια επιστημονική προσέγγιση και να άρει την απαγόρευση των ταξιδιών. Άλλες χώρες έχουν αποδείξει ότι μπορείτε να ανοίξετε ξανά τα διεθνή ταξίδια προστατεύοντας τη δημόσια υγεία”.

Επιπλέον, ο Konwiser λέει ότι ο περιορισμός των αεροπορικών ταξιδιών τροφοδοτεί τα ποσοστά πληθωρισμού και θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη.