America York Usa Freedom Statue City Liberty New

Παρά τις επικρατούσες οικονομικές προκλήσεις, ο αγωγός κατασκευής ξενοδοχείων των Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με αύξηση 7% σε ετήσια βάση (YOY) στα έργα και αύξηση 6% στα δωμάτια.

Η έκθεση τάσεων που δημοσίευσε η Lodging Econometrics (LE) δείχνει μια συνολική αισιόδοξη προοπτική για τον κλάδο, που υποστηρίζεται από την ισχυρή καταναλωτική εμπιστοσύνη και ζήτηση.

H ανάπτυξη του αγωγού, αυξημένη κατά 5% από την κορύφωσή του, δείχνει τη μακροπρόθεσμη πίστη των προγραμματιστών στην οικονομία. Εξασφαλίζουν προνομιακές τοποθεσίες για μελλοντικές ξενοδοχειακές εξελίξεις παρά τους συνεχιζόμενους οικονομικούς ανέμους.

Η έκθεση της LE υπογράμμισε την έντονη ζήτηση για δωμάτια φιλοξενίας που τροφοδοτείται από την αυξημένη εμπιστοσύνη και το συναίσθημα των καταναλωτών, μια τάση που είναι πιθανό να συνεχιστεί με την τουριστική περίοδο έως τον Αύγουστο και την φθινοπωρινή περίοδο των συνεδρίων που ξεκινά μετά την Ημέρα της Εργασίας.

Τα έργα υπό κατασκευή σημείωσαν μέτρια ανάπτυξη σε σχέση με το τρίμηνο (QOQ), αύξηση 10% σε έργα και 8% σε δωμάτια ετησίως, φθάνοντας σε 1.062 έργα με 141.681 δωμάτια.

Επιπλέον, τα έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν την κατασκευή τους επόμενους 12 μήνες σημείωσαν αύξηση 11% στα έργα και 12% αύξηση στα δωμάτια σε ετήσια βάση.

Ο αγωγός κατασκευής ξενοδοχείων κυριαρχείται από νέα κατασκευαστικά έργα υψηλής ποιότητας και ανώτερης μεσαίας κλίμακας, που αποτελούν το 62% των έργων και το 57% των δωματίων. Αυτές οι δύο κατηγορίες αντιπροσωπεύουν επίσης το 63% των έργων και το 57% των δωματίων που προβλέπεται να ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2023 και αναμένεται να έχουν τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης δωματίων μέχρι το 2025.

Οι ανακοινωθείσες ανακαινίσεις και οι μετατροπές επωνυμίας έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα, αντιπροσωπεύοντας 1.939 έργα με 253.473 δωμάτια. Τα έργα παρατεταμένης διαμονής σε ξενοδοχεία κερδίζουν επίσης δημοτικότητα, με 2.083 έργα που διαθέτουν 214.557 δωμάτια σε εξέλιξη.

Συνολικά, το LE προβλέπει 608 νέα ξενοδοχεία με 75.801 δωμάτια να ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2023, που αντιπροσωπεύει αύξηση 1,4% στη νέα προσφορά και 22% αύξηση σε ετήσια βάση σε σχέση με τα νέα ξενοδοχεία που άνοιξαν το 2022. Για το 2024 και το 2025, το LE προβλέπει 700 και 80 νέα ξενοδοχειακά έργα να ανοίξουν, αντίστοιχα. Αυτές οι τάσεις σηματοδοτούν μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης για τον ξενοδοχειακό κλάδο των ΗΠΑ.