“Ώρα να ξαναρχίσουμε τον τουρισμό, δηλώνει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Και τώρα, καθώς ετοιμαζόμαστε να ταξιδέψουμε ξανά, υπενθυμίζουμε στους τουρίστες τη θετική διαφορά που μπορούν να κάνουν οι επιλογές τους”.

Όπως επισημαίνει “τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, η κρίση που αντιμετωπίσαμε μαζί έδειξε τη σημασία της λήψης των σωστών αποφάσεων τη σωστή στιγμή”.

Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι κάνει τον απολογισμό των ενεργειών του Οργανισμού.

Και επισημαίνει πως μέσα από την πανδημία και την κρίση ο κλάδος επέδειξε αλληλεγγύη και μοιράστηκε τεχνογνωσία και ικανότητες.

“Μαζί, είπε χαρακτηριστικά είμαστε ισχυρότεροι. Και αυτή η συνεργασία θα είναι απαραίτητη καθώς προχωράμε στο επόμενο στάδιο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του UNWTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι

“Τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, η κρίση που αντιμετωπίσαμε μαζί έδειξε τη σημασία της λήψης των σωστών αποφάσεων τη σωστή στιγμή.

Ήρθε η ώρα για επανεκκίνηση του τουρισμού!

Το κάνουμε μετά από πολλές εβδομάδες σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης. Αυτή η κρίση μας επηρέασε όλους. Πολλοί, σε κάθε επίπεδο του τομέα, έχουν κάνει θυσίες, προσωπικά ή επαγγελματικά.

Όμως, στο πνεύμα της αλληλεγγύης που ορίζει τον τουρισμό, ενωθήκαμε υπό την ηγεσία του UNWTO για να μοιραστούμε την τεχνογνωσία και τις ικανότητές μας.

Μαζί, είμαστε ισχυρότεροι και αυτή η συνεργασία θα είναι απαραίτητη καθώς προχωράμε στο επόμενο στάδιο.

Η έρευνά μας δείχνει ότι αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να περιορίζουν τους περιορισμούς στα ταξίδια.

Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις και ο ιδιωτικός τομέας συνεργάζονται για να αποκαταστήσουν την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την εμπιστοσύνη – βασικά θεμέλια για ανάκαμψη.

Στο πρώτο στάδιο αυτής της κρίσης, ο UNWTO ένωσε τον τουρισμό για να αξιολογήσει τον πιθανό αντίκτυπο του COVID-19, να μετριάσει τις ζημιές στις οικονομίες και να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις.

Τώρα, καθώς αλλάζουμε ταχυτήτων μαζί, το UNWTO αναλαμβάνει ξανά το προβάδισμα.

Την περασμένη εβδομάδα, συγκαλέσαμε την πέμπτη συνεδρίαση της Παγκόσμιας Επιτροπής Κρίσεων Τουρισμού.

Εδώ, ξεκινήσαμε τις παγκόσμιες κατευθυντήριες γραμμές του UNWTO για επανεκκίνηση του τουρισμού.

Αυτό το σημαντικό έγγραφο σκιαγραφεί τον χάρτη πορείας και τις προτεραιότητές μας για τον τομέα τους προσεχείς μήνες, από την παροχή ρευστότητας για ευάλωτες επιχειρήσεις έως το άνοιγμα συνόρων και το συντονισμό νέων πρωτοκόλλων και διαδικασιών υγείας.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να προωθούμε την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Αυτά δεν πρέπει πλέον να αποτελούν μικρά τμήματα του τομέα μας, αλλά πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε. Με αυτόν τον τρόπο, καθώς ξεκινάμε πάλι τον τουρισμό, μπορούμε να χτίσουμε έναν τομέα που λειτουργεί για ανθρώπους και πλανήτες.

Κυβερνήσεις και επιχειρήσεις βρίσκονται όλο και περισσότερο στο πλευρό μας καθώς εργαζόμαστε για την οικοδόμηση αυτού του νέου τουρισμού.

Ο UNWTO εργάζεται επίσης για να διασφαλίσει ότι και οι τουρίστες συμμερίζονται αυτό το όραμα.

Η συνεργασία μας με το CNN International θα μεταφέρει το θετικό μας μήνυμα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το μήνυμα #TravelTomorrow , που αγκαλιάζεται από τόσους πολλούς, είναι υπεύθυνο, ελπίδα και αποφασιστικότητα.

Και τώρα, καθώς ετοιμαζόμαστε να ταξιδέψουμε ξανά, υπενθυμίζουμε στους τουρίστες τη θετική διαφορά που μπορούν να κάνουν οι επιλογές τους.

Οι ενέργειές μας μπορούν να έχουν νόημα και να αναδεικνύουν τον δρόμο μπροστά, ταξιδεύοντας ξανά για επανεκκίνηση του τουρισμού”.