Η γερμανική ιστοσελίδα www.greece-moments.com αναδεικνύει της ποικιλομορφία της Ηπείρου και ειδικότερα της Άρτας μέσα από ένα ειδικό αφιέρωμα, έπειτα από τη συνάντηση των Γερμανών με τους εκπροσώπους του Δήμου Αρταίων και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Αγροτουρισμού «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ» στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ITB).

«Η συμμετοχή μας σε εκθέσεις αποδίδει καρπούς και αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Η Άρτα έχει αποκτήσει πλέον εξωστρέφεια και αναγνωρίζεται», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Επίσης, στελέχη του Τουρισμού από την Κύπρο, επισκέφτηκαν και γνώρισαν από κοντά την Άρτα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Πρόκειται για τον μάνατζερ Γαστρονομικού και Θρησκευτικού Τουρισμού, Τάσο Φιλίππου, και το διευθυντή ενός από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας, Νίκο Χατζηκωστέα, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Άρτα μετά από πρόσκληση που τους είχε απευθύνει η Δήμος και το Επιμελητήριο, κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης «Ταξίδι» στη Λευκωσία, που διοργανώθηκε τον Απρίλιο και στην οποία συμμετείχαν.

Η Κύπρος ως τουριστική αγορά, μετά την απευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας-Ιωαννίνων, αποτελεί αγορά-στόχο για την προώθηση της Άρτας ως τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, Δήμος και Επιμελητήριο Άρτας έθεσαν ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση της εικόνας της Άρτας, αναδεικνύοντας την ισχυρή ιστορική και πολιτιστική της διάσταση.