Σύνταξη: tourismtoday.gr

Όλες οι πτήσεις σε Κατάνια ακυρώθηκαν, λόγω έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Την πολυσύχναστη την επίσημη αργία της Ιταλίας Φεραγκόστο σήμερα 15 Αυγούστου, τα ταξίδια από και προς το νησί της Σικελίας γίνεται επί του παρόντος με δυσκολία. Η ηφαιστειακή τέφρα επηρεάζει την ορατότητα των πιλότων.

Επί του παρόντος, αφίξεις και αναχωρήσεις εκτρέπονται προς τα αεροδρόμια Κόμισο και Παλέρμο στη Σικελία. Η Κατάνια είναι το πιο δημοφιλές αεροδρόμιο της Σικελίας με διεθνείς τουρίστες, με το νησί να βρίσκεται στο απόγειο της καλοκαιρινής περιόδου.

Οι εκτροπές προς το Παλέρμο περιλαμβάνουν επιλεγμένες πτήσεις της Ryanair από τη Βουδαπέστη, τις Βρυξέλλες, το Κάλιαρι, τη Ρώμη και το Λονδίνο, ενώ μια πτήση της Aeroitalia από τη Ρώμη έχει εκτραπεί στο Κόμισο.

Η κατάσταση ορισμένων αφίξεων δεν έχει ακόμη ενημερωθεί από τους αερομεταφορείς.
Εκτιμάται ότι οι πτήσεις θα ξαναρχίσουν γύρω στις 6 το απόγευμα, αλλά οι επιβάτες έχουν λάβει συμβουλές να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν φύγουν από το σπίτι τους.

Οι κοντινές πόλεις έχουν επίσης καλυφθεί από μαύρη ηφαιστειακή τέφρα μετά την έκρηξη του κρατήρα Voragine χθες το βράδυ. Η προηγούμενη έκρηξη συνέβη πριν από δύο εβδομάδες στις 4 Αυγούστου.
Η Κατάνια βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σικελίας και στους πρόποδες της Αίτνας, του πιο ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης.