Στα εγκαίνια του Περιπτέρου του ΕΟΤ βρέθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η Έλενα Ράπτη, κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός για Όλους».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού: «Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω σε αυτόν τον υπέροχο χώρο που ετοίμασε ο ΕΟΤ στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έναν χώρο εφάμιλλο της ομορφιάς και των συγκινήσεων που προκαλεί από αιώνες η ελληνική φιλοξενία, ένα περίπτερο γεμάτο φως, δυναμισμό κι ελπίδα, γεμάτο από υπόσχεση ότι στην Ελλάδα μπορούν τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα».

Μιλώντας για την πορεία του προγράμματος, η Έλενα Ράπτη ανέφερε: «Θέλω να πω και ένα καλό νέο: προετοιμάζουμε ήδη σε συνεργασία με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τον σχεδιασμό του επόμενου κύκλου του ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για ΟΛΟΥΣ για το 2025, με καινούργια χαρακτηριστικά, μετά από αξιολόγηση του φετινού κύκλου.

Μέριμνά μας είναι η ενίσχυση των επιχειρηματιών του τουρισμού, παράλληλα με τη φροντίδα μας να κάνουμε πιο προσιτή την ανάγκη για διακοπές σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την κυβερνητική πολιτική, ότι οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη και αυτήν ενισχύουμε, χωρίς διακρίσεις.

Άλλωστε, ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων που υποβάλλονται κάθε χρόνο, επιβεβαιώνει την μεγάλη απήχηση του Προγράμματος, και δικαιώνει τη στοχευμένη επιλογή μας για τον κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα του».

Παράλληλα, ειδική αναφορά έκανε στην απορρόφηση του προγράμματος στην Κεντρική Μακεδονία, λέγοντας: «Η Κεντρική Μακεδονία είναι πολύ υψηλά στην απορρόφηση του Προγράμματος, με τη Χαλκιδική μας φυσικά να πρωταγωνιστεί στις επιλογές των συμπολιτών μας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η δουλειά που γίνεται εδώ στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Περιφέρειά μας από όλους τους φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια κι επιχειρηματίες πιάνει τόπο και αποδίδει καρπούς».