Πολυετή βίζα δίνει για πρώτη φορά η Αίγυπτος, προσθέτοντας περισσότερες χώρες που θα είναι επιλέξιμες για τη διευκόλυνση απόκτησής της κατά την άφιξη, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας.

Η βίζα πολλαπλών εισόδων με ισχύ για πέντε χρόνια θα είναι διαθέσιμη για 700 δολάρια, ενώ μια βίζα μίας εισόδου που ισχύει για 1 μήνα κατά την άφιξη μπορεί προς το παρόν να αποκτηθεί από περισσότερες από 180 εθνικότητες που πληρώνουν 25 δολάρια.

Μεταξύ των ελάχιστων εθνικοτήτων που προστέθηκαν τελευταία είναι οι Κινέζοι και οι Ινδοί, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, Αχμέντ Ίσα.

Η εν λόγω κίνηση αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για την άνοδο του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ζωτικό θεμέλιο συναλλάγματος και απασχόλησης για την οικονομία της Αιγύπτου.

Η Αίγυπτος, η οποία πέρυσι είχε 11,7 εκατομμύρια τουρίστες, στοχεύει να αυξήσει αυτό το ποσοστό κατά 25-30% κάθε χρόνο και να αγγίξει τα 30 εκατομμύρια τουρίστες έως το 2028.

Τα στατιστικά στοιχεία του τουρισμού ενισχύθηκαν κατά περισσότερο από 30% κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τους δύο πρώτους μήνες του 2022.

Ενώ οι δύο σημαντικότερες τουριστικές αγορές – η Ρωσία και η Ουκρανία μειώθηκαν κατά 40% και 80% οι επισκέπτες από άλλες χώρες υποστήριξαν αυτήν την απώλεια.

Ο τουρισμός της Αιγύπτου βελτιώθηκε από χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Σαουδική Αραβία και η Ισπανία. Μάλιστα, ο αριθμός των Ιταλών τουριστών βελτιώθηκε κατά 250%.