Η Rania Al-Mashat διορίστηκε η νέα υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου στο πλαίσιο ενός ανασχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου.

Αντικαθιστά τον Yahya Rashid, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Hisham Zaazou τον Μάρτιο του 2016.

Είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει τη θέση αυτή και μία από τις έξι γυναίκες η οποία καταλαμβάνει επί του παρόντος υπουργικούς ρόλους.

Ο Al-Mashat υπήρξε ανώτερος οικονομικός σύμβουλος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου.

Η Αίγυπτος συνεχίζει να ασκεί πίεση στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να σταματήσει την αναστολή των πτήσεων προς και από το Σαρμ ελ Σέιχ.

Η πίεση αυξήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν η Ρωσία επανέλαβε τις πτήσεις προς και από την Αίγυπτο.

Ο Amr El-Ezabi, διευθυντής του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας για την Αιγυπτιακή Υπηρεσία Τουρισμού της Αιγύπτου, δήλωσε ότι αποτελεί σαφή ένδειξη της εμπιστοσύνης της Ρωσίας στα βελτιωμένα πρότυπα ασφάλειας της αεροπλοΐας και των αεροδρομίων της Αιγύπτου.

“Ελπίζουμε ότι αυτό θα ενθαρρύνει τις πτήσεις πίσω στο Σαρμ ελ-Σέιχ από το Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να επιστρέψουν στον προορισμό”, δήλωσε.

Η Ρωσία ανέστειλε όλες τις πτήσεις στην Αίγυπτο αμέσως μετά τη συντριβή του 2015 ενός ρωσικού αεροσκάφους Metrojet λίγο μετά την απογείωση από το Σαρμ.

Άλλες χώρες ακολούθησαν γρήγορα το παράδειγμά του, αναστέλλοντας τις πτήσεις προς το Σαρμ, επικαλούμενες τις ανησυχίες για την ασφάλεια με το αεροδρόμιο.

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, επέτρεψαν τώρα την επανέναρξη των πτήσεων.