Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς οικοτουρισμού αποτιμήθηκε σε 160,03 δισ. δολάρια το 2022 και αναμένεται να ανέλθει σε 216,49 δισ. δολάρια το 2023.

Η αγορά προβλέπεται να φτάσει τα 598,89 δισ. δολάρια μέχρι το 2030, καταγράφοντας CAGR 15,65% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Αυτό προβλέπει τελευταία έκθεση από το Fortune Business Insights.

Ο οικοτουρισμός, όπως υποδηλώνει ο όρος, καλύπτει όλα τα είδη τουρισμού με βάση τη φύση, όπου ο κύριος στόχος ενός τουρίστα είναι να βιώσει και να εκτιμήσει διαφορετικούς παραδοσιακούς πολιτισμούς που βρίσκονται σε φυσικούς οικοτόπους.

  • Περισσότεροι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο βρίσκουν τρόπους να ταξιδεύουν υπεύθυνα συμμετέχοντας σε ταξίδια και δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον, οι οποίες θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη της αγοράς οικοτουρισμού.
  • Το τμήμα τουρισμού φύσης και άγριας ζωής κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς οικοτουρισμού, καθώς έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη διατήρηση της άγριας ζωής.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτή τη μορφή τουρισμού για να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Ο αριθμός ταξιδιωτών ομάδας θα αυξηθεί λόγω της κυκλοφορίας πακέτων διακοπών για γκρουπ και ζευγάρια

Οικοτουρισμός και ηλικιακές ομάδες

Ο οικοτουρισμός θα κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των Millennials λόγω της αυξανόμενης ανάγκης για εμπειρία διαφορετικών πολιτισμών.

Το τμήμα millennial ή γενιάς Y αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό, καθώς περισσότεροι millennials επηρεάζονται από τις διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θέλουν να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς μέσω ταξιδιών.