Στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του προς την ομάδα της Korean Air, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Korean Air, Walter Cho, τόνισε τη σημασία της απόκτησης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών εξομαλύνει τη μετά-COVID. Ο Cho επιβεβαίωσε επίσης τα σχέδια της εταιρείας να ολοκληρώσει επιτυχώς την εξαγορά της Asiana Airlines το 2023.

«Είδαμε μια ματιά της ομαλοποίησης και τα αεροδρόμια έχουν αρχίσει να γεμίζουν με επιβάτες που έχουμε χάσει. Βρήκαμε επίσης ελπίδα και ευχαρίστηση επιστρέφοντας στη δουλειά για να δούμε τους συναδέλφους μας», μοιράστηκε ο Walter Cho στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο των εργαζομένων της εταιρείας .

Ο Cho προέτρεψε την ομάδα να κατανοήσει πληρέστερα τις ανάγκες των πελατών και να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις της αγοράς. «Πρέπει να προσδιορίσουμε εκ των προτέρων τους προτιμώμενους προορισμούς και τις υπηρεσίες των πελατών μας και να αναλύσουμε πότε και πού να προσθέσουμε λειτουργίες, καθώς και ποιες υπηρεσίες να βελτιώσουμε».

Εν μέσω αυξανόμενων οικονομικών αβεβαιοτήτων, ο Cho διαβεβαίωσε ότι η αεροπορική εταιρεία είναι σίγουρη και έτοιμη να προχωρήσει. «Υπήρξαν πολλές προκλήσεις στο δρόμο μας, αλλά πάντα τις ξεπερνούσαμε και τις αξιοποιούσαμε για να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες. Είμαστε οπλισμένοι με περισσότερο από μισό αιώνα εμπειρίας και θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη διορατικότητα για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον μας».

Τόνισε επίσης τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διοικητικά καθήκοντα της Korean Air (ESG) ως υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας. «Η διαχείριση ESG δεν είναι πλέον επιλογή, αλλά υποχρεωτική για την επιβίωση του μέλλοντός μας», είπε.

«Είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στην ευημερία της κοινωνίας μας. Η εισαγωγή φιλικών προς το περιβάλλον αεροσκαφών, η μείωση των απορριμμάτων μέσω της αυξημένης ανακύκλωσης στην καμπίνα και η λειτουργία μιας επιτροπής ESG για τη βελτίωση της διακυβέρνησης αποτελούν μέρος των προσπαθειών μας να υποστηρίξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Δεν θα σταματήσουμε εδώ, αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε την Korean Air μια υπεύθυνη εταιρεία που εκπληρώνει τις εταιρικές της υποχρεώσεις και είναι αγαπητή στους πελάτες της».