Ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο χαρακτηρίζει την Αθήνα ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Lonely Planet. Και την περιλαμβάνει στους 10 προορισμούς που αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 2020.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας του ταξιδιωτικού ιστότοπου, με το δημοσίευμα να τονίζει πως τα καλύτερα πράγματα στην ελληνική πρωτεύουσα είναι δωρεάν.

Μάλιστα, ο ιστότοπος τονίζει πως “Το να θαυμάζει κανείς τη λαμπερή Ακρόπολη τη νύχτα είναι μια από τις πιο μαγικές εμπειρίες στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα”.

Το Μουσείο της Ακρόπολης χαρακτηρίζεται ως εκπληκτικό. Το Lonely Planet επισημαίνει ότι να έχει μία μικρή χρέωση, ωστόσο μπορεί κανείς να σταθεί και να παρατηρήσει τον Παρθενώνα από διάφορα σημεία της πόλης, από όπου είναι ορατός.

Γίνεται επίσης αναφορά σε βυζαντινές εκκλησίες και νεοκλασικά κτίρια, όπως και στη χαλαρή ατμόσφαιρα στους δρόμους της πόλης, αλλά και στο φθηνότερο σε σύγκριση με άλλες πρωτεύουσες φαγητό.

Το Lonely Planet προτείνει και τις παραλίες, οι οποίες βρίσκονται ακριβώς έξω από την πόλη. Σημειώνει επίσης πως οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μια γεύση από τα θαύματα της υπόλοιπης Ελλάδας, με μια ημερήσια εκδρομή στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο ή στην Αίγινα.

Οι 10 προορισμοί που αξίζει να επισκεφτεί κανείς το 2020 σύμφωνα με το Lonely Planet, είναι οι εξής :

  1. Νούσα Τενγκάρα Τιμόρ, Ινδονησία
  2. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
  3. Μαντία Πραντές, Ινδία
  4. Μπάφαλο, ΗΠΑ
  5. Αζερμπαϊτζάν
  6. Σερβία
  7. Τυνησία
  8. Cape Winelands, Νότια Αφρική
  9. Αθήνα
  10. Ζανζιβάρη, Τανζανία