athina-monastirakiΜε θετικούς ρυθμούς κινούνται οι αφίξεις τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας το α’ τρίμηνο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε ο ΣΕΤΕ. Συνολικά, οι διεθνείς αφίξεις σημείωσαν αύξηση κατά 23,2% το α’ τρίμηνο σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013, ενώ τον φετινό Μάρτιο 16% περισσότεροι αλλοδαποί τουρίστες αφίχθησαν στα κυριότερα αεροδρόμια συγκριτικά με τον περυσινό μήνα.

Ειδικότερα, η Αθήνα έχει υποδεχθεί συνολικά το α’ τρίμηνο 429.549 τουρίστες, αριθμός που αντικατοπτρίζει αύξηση 32,3% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Την ίδια ώρα, τον Μάρτιο οι αφίξεις της Αθήνας κινήθηκαν ανοδικά κατά 36,6% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013. Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία Μαρτίου 2014 για τα αεροδρόμια της Αθήνας αποτελούν εκτίμηση του ΣΕΤΕ.

Με αυξητικές τάσεις κινήθηκαν και οι αφίξεις της Θεσσαλονίκης το α’ τρίμηνο, καθώς η συμπρωτεύουσα υποδέχθηκε 11,5% περισσότερους τουρίστες συγκριτικά με πέρυσι. 

Αύξηση είδαν και τα Χανιά, στα οποία αφίχθησαν 15.087 τουρίστες το α’ τρίμηνο, 137,9% περισσότεροι από πέρυσι.

Εντυπωσιακό ποσοστό ανόδου πέτυχε επίσης η Καλαμάτα (+76,8%), με τους πραγματικούς αριθμούς ωστόσο να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα (1.559 τουρίστες).

Δείτε αναλυτικότερα τα στοιχεία των αφίξεων εδώ