Ανάμεσα στους οικονομικότερους προορισμούς πόλης στην Ευρώπη συγκαταλέγεται η Αθήνα, αναφορικά με το κόστος αγοράς βασικών προϊόντων στις διακοοπές σύμφωνα με το Travel Money City Costs Barometer 2017 των Βρετανικών Ταχυδρομείων.

Πιο αναλυτικά, το συνολικό κόστος στην Αθήνα ανέρχεται σε 191,28 λίρες έναντι 138 λιρών της φθηνότερης πρωτεύουσας (Πάφος) και 420 λιρών της ακριβότερης (Άμστερνταμ)

Στην Ευρώπη, οι καλύτερες τιμές εντοπίζονται στην Πάφο ενώ οι υπόλοιπες ηλιόλουστες πόλεις που βρίσκονται στο top10 είναι η Λισαβόνα, η Αθήνα και η Πάλμα.

Παράλληλα, η ετήσια έρευνα ανέδειξε την ελληνική πρωτεύουσα ως την 3η οικονομικότερη επιλογή διακοπών στη δυτική Ευρώπη, μιας και έχει τις χαμηλότερες τιμές σε 12 είδη τυπικών προϊόντων (καφές, μπύρα, κοκα κολα, κρασί, γεύμα για 2, 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα, κάρτα για 48 ώρες μεταφορών στην πόλη, λεωφορείο για περιήγηση σε αξιοθέατα, ατραξιόν, κορυφαία μουσεία, γκαλερί και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο).

Επιπλέον, το μέσο κόστος για 2 διανυκτερεύσεις 2 ατόμων στην Αθήνα ανέρχεται σε 80 λίρες και το γεύμα για 2 σε 39 λίρες.Η Βαρσοβία και η Πράγα παραμένουν οι φθηνότερες πρωτεύουσες για φαγητό και ποτό.

Τέλος, οι τιμές στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις για τους Βρετανούς τουρίστες παρουσιάζουν αύξηση, εξαιτίας κυρίως της πτώσης της λίρας.