Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030, ένας στους έξι ανθρώπους στον κόσμο θα είναι 60 ετών και άνω.
To 62% άνω των 50 ετών θα κάνει τουλάχιστον ένα ταξίδι αναψυχής το 2023, με τους περισσότερους να σχεδιάζουν πολλαπλά ταξίδια, σύμφωνα με έρευνα.

Όσον αφορά στο πού θα ταξιδέψουν το InsureMyTrip αποκαλύπτει τους καλύτερους προορισμούς για baby boomers σε όλο τον κόσμο.

Τυποποίησε τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα για κάθε πόλη σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των περιηγήσεων για ηλικιωμένους, της ευκολίας στο περπάτημα, της υγειονομικής περίθαλψης, των δημόσιων συγκοινωνιών και της ηρεμίας.

Από τις 10 πρώτες πόλεις, μόνο μία δεν βρίσκεται στην Ευρώπη. Η Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης κατατάσσεται τέταρτη στη μελέτη, ενώ η Κωνσταντινούπολη, η Αθήνα και η Ρώμη αποτελούν την πρώτη τριάδα.

Η Κωνσταντινούπολη ονομάζεται ο καλύτερος προορισμός για ηλικιωμένους.
Συνολικά, η πόλη βαθμολογείται με 8,09 στα 10. Η τουρκική πόλη σημείωσε υψηλή βαθμολογία σε πολλές από τις μετρήσεις, ιδιαίτερα για την ποιότητα των δραστηριοτήτων της, την ηρεμία (10), την υγειονομική περίθαλψη (8,41) και την ευκολία στο περπάτημα (9,57).

Οριακά από την πρώτη θέση είναι η Αθήνα, με συνολική βαθμολογία 8,03.
Περισσότερο από το 22% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών, επομένως δεν είναι περίεργο που η πόλη βαθμολογείται πλήρως για τον αριθμό των περιηγήσεων για ηλικιωμένους (10).

Ωστόσο, η Αθήνα έχασε την πρώτη θέση λόγω χαμηλότερων βαθμολογιών για την υγειονομική περίθαλψη (6,89) και την ειρήνη (6,6).

Η Ρώμη και η Μπανγκόκ ακολουθούν από κοντά με συνολική βαθμολογία 7,99 και 7,92 αντίστοιχα. Η Ρώμη βρίσκεται σε υψηλή κατάταξη χάρη στην ποιότητα των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε (9,98) και στην ικανότητα βάδισης (9,04).
Στην πραγματικότητα, η Ρώμη θεωρείται μια από τις πιο βατές πόλεις στον κόσμο, χάρη στην αφθονία των όμορφων τοποθεσιών σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Ποιες είναι οι πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο για ηλικιωμένους ταξιδιώτες

  • Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 8,09
  • Αθήνα, Ελλάδα – 8,03
  • Ρώμη, Ιταλία – 7,99
  • Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη – 7,92
  • Ταλίν, Εσθονία – 7,68
  • Βίλνιους, Λιθουανία – 7,68
  • Πράγα, Τσεχία – 7,61
  • Ρίγα, Λετονία – 7,61
  • Βερολίνο, Γερμανία – 7-53
  • Ελσίνκι, Φινλανδία – 7,50

Ποιες είναι οι λιγότερο φιλικές πόλεις στον κόσμο για ηλικιωμένους ταξιδιώτες

Οι πόλεις που είναι λιγότερο κατάλληλες για ηλικιωμένους ταξιδιώτες είναι απλωμένες σε όλη την Ευρώπη, τη Νότια Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, το Πορτ Λουίς στον Μαυρίκιο τα πήγε χειρότερα, με σκορ 5,67. Ενώ κατατάχθηκε ευνοϊκά για την ποιότητα των πραγμάτων (9,14) και την ευκολία στο περπάτημα (8,89), η υγειονομική περίθαλψη (0) και οι περιηγήσεις για ηλικιωμένους (0,11) συνέβαλαν στη χαμηλή κατάταξή του.

Το Σαντιάγο της Χιλής και η Αμβέρσα του Βελγίου είναι η δεύτερη και τρίτη χειρότερη πόλη για τους ηλικιωμένους, σημειώνοντας 5,85 και 6,03 αντίστοιχα.

Η βατότητα του Σαντιάγο (0) είναι η χαμηλότερη στη μελέτη, λόγω του κακοτράχαλου και λοφώδους εδάφους του. Στην πραγματικότητα, μόνο το ένα πέμπτο της επιφάνειας της Χιλής είναι επίπεδη.

Στις πέντε τελευταίες πόλεις για επίσκεψη για ηλικιωμένους είναι το Σαν Χοσέ (6,44) και το Σάο Πάολο (6,49).