Σύνταξη tourismtoday.gr

Τις 10 δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλο τον κόσμο με τις μεγαλύτερες αυξήσεις ενδιαφέροντος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αποκαλύπτει η InsureandGo.

Η έρευνα εξέτασε τα δεδομένα αναζήτησης Google, για να βρει ποιες αγορές έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Στην λίστα στην 10η θέση είναι και η Αθήνα ”που προσφέρει στους επισκέπτες της πολλά παζάρια και αγορές αυτή την εποχή του χρόνου”.

Οι 10 δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλο τον κόσμο

  • Σιάτλ, Ουάσιγκτον
    Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Σιάτλ ανθεί από την άποψη της δημοτικότητας αυτή την εορταστική περίοδο, με αύξηση 650% στις αναζητήσεις από το 2022.
  • Βελιγράδι, Σερβία
    Η πολυσύχναστη οδός Knez Mihailova του Βελιγραδίου είναι τόσο εορταστική όσο γίνεται αυτή τη στιγμή, με άφθονα χριστουγεννιάτικα στολίδια και πωλητές όλων των ειδών.
  • Ταλίν, Εσθονία
    Στην πλατεία του Δημαρχείου, το κορυφαίο αξιοθέατο της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Ταλίν στην Εσθονία είναι το δέντρο, το οποίο έχει στηθεί εκεί από το 1441 και είναι το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίστηκε στην Ευρώπη.
  • Γκντανσκ, Πολωνία
    Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στο Γκντανσκ έχουν αναγνωριστεί με τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Καλύτερων Χριστουγεννιάτικων Αγορών φέτος. Επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί κατά 175% στις αναζητήσεις.
  • Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
    Αναγνωρισμένη ως η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο, η Λιουμπλιάνα κάνει μια μεγάλη παράσταση τον Δεκέμβριο. Οι επισκέπτες σε αυτή τη λαμπερή χριστουγεννιάτικη αγορά μπορούν να ψωνίσουν για χειροποίητα δώρα, να τσιμπήσουν παραδοσιακά φαγητά και ποτά και να λάβουν μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπαίθριες συναυλίες και άλλες παραστάσεις.
  • Άρλινγκτον, Τέξας
    Η αγορά Christkindl του Τέξας είναι μια παράδοση του Arlington από το 2011, εμπνευσμένη από την αδελφή της πόλη στο Königshofen της Γερμανίας.
    Το δωρεάν, φιλικό προς την οικογένεια αξιοθέατο πραγματοποιείται στο Globe Life Field καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. έως 23 Δεκεμβρίου.
  • Αμβέρσα, Βέλγιο
    Οι επισκέπτες στην Αμβέρσα του Βελγίου θα ανακαλύψουν χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη την πόλη. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν μια ρόδα λούνα παρκ και ένα παγοδρόμιο, μεταξύ άλλων αξιοθέατων.
    Επιπλέον, οι τουρίστες μπορούν να ψωνίσουν και να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή παράδοση με ένα ποτήρι glühwein και νόστιμα βελγικά μπισκότα Speculoos.
  • Τόκιο, Ιαπωνία
    Το Τόκιο μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σειρά από συναρπαστικές χριστουγεννιάτικες αγορές, αλλά η μεγαλύτερη στη Hibiya υποστηρίζεται από τη Γερμανική Πρεσβεία και διαθέτει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 46 ποδιών που μεταφέρεται από τη Γερμανία.
    Δεν είναι περίεργο που οι χριστουγεννιάτικες αγορές του Τόκιο έχουν σημειώσει αύξηση 122% στις αναζητήσεις από πέρυσι.
  • Μάλαγα, Ισπανία
    Για όσους περνούν τις διακοπές τους στην Ισπανία, δεν πρέπει να χάσουν τη Μάλαγα.
    Εδώ, οι λάτρεις της αγοράς μπορούν να απολαύσουν νόστιμα κουλουράκια γνωστά ως mantecados, τηγανητά αρτοσκευάσματα με γεύση κρασιού και πολλά άλλα, απολαμβάνοντας εκπληκτικά χριστουγεννιάτικα φώτα και εορταστική ατμόσφαιρα.
  • Αθήνα, Ελλάδα
    Το top 10 συμπληρώνει την Αθήνα στην Ελλάδα. Η πόλη προσφέρει στους επισκέπτες της πολλά παζάρια και αγορές αυτή την εποχή του χρόνου, εκτός από τα εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα, τις εκθαμβωτικές εκδηλώσεις που ενσωματώνουν τα ελληνορθόδοξα έθιμα στον εορτασμό στη γιορτή των Χριστουγέννων.